Sayfalar

31 Mayıs 2010 Pazartesi

DÜNYA LÖSEMİ HAFTASI

Dünya Lösemi Haftası Dolayısıyla Talasemi ve Lösemililer Derneği tarafından Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı na çelenk konuldu.

Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, Cumhuriyet meydanındaki törende yaptığı konuşmada Dünyada her yıl 1 milyon çocuğun lösemiye yakalandığını söyledi.
Başdemir "Türkiye de 16 yaş altında bin 500 çocuk hasta olmaktadır nedeni henüz tespit edilemeyen löseminin diğer adı da kan kanseridir. Bu hastalık her yaşta görülebilmektedir fakat en fazla çocuklarda görülmektedir" dedi.
Dileklerinin lösemili hastaların tedavileri için hastanelerdeki yatak kapasitelerinin artırılması olduğunu ifade eden Başdemir "Ülkemizde 1.5 milyon lösemi bulunmakla beraber ilimizde 400 ün üzerinde lösemili gözlenmiştir. Bu günün önemini anlamalarını beklediğimiz vatandaşlardan sık sık kan bağışlamalarını kanserojen içeren ve hormonlu gıdalardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...