Sayfalar

31 Mayıs 2010 Pazartesi

İSTANBUL'UN FETHİNİN 557. YIL DÖNÜMÜ

Hacılar İlçesi nde, İstanbul un fethinin 557. yıl dönümü Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Okulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikliğe, Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Şahin, Hacılar Belediye Başkan Vekili Hüdai Barut, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Afşar, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunmasıyla başladı.

 Okul Müdürü Ercan Tuzcuoğlu, tarihteki bir çok olayın kulaktan dolma bilgilerle geçiştirilemeyeceğini, bunlardan birisinin de İstanbul un fethi olduğunu söyledi.

     Tuzcuoğlu, İstanbul un fethi sebepleri ve sonuçları itibariyle özünü ve ruhunu yakalamakta hepimize büyük görevler düşmektedir. Yüksek azim ve idealin ürünü olan bu zafer, tarihin akışını değiştirecek, insanlığın önüne yeni ufuklar açmış İstanbul un inancı, etnik kökenleri farklı olan insanların barış ve kardeşlik içerisinde yaşadıkları örnek bir merkez yapmıştır. Fatih Sultan Mehmet, genç yaşta elde ettiği bu başarıda yeniliği yakından izleyen ve gelişmelere açık, güçlü kişiliğinin önemli bir katkısı bulunmaktadır dedi.

     Konuşmanın ardından, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve okulun halk oyunları ekibi gösteri sundu. Daha sonra, okul müzik öğretmeni Göknur Kul yönetimindeki müzik topluluğu tarafından İstanbul şarkıları seslendirildi.

     Etkinlik, öğrenciler tarafından hazırlanan ebru sergisinin açılışı ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...