Sayfalar

31 Mayıs 2010 Pazartesi

Türkiye elçisini çekti

İsrail saldırısını lanetleyen Arınç, "Bu kara leke cevapsız kalmayacaktır" dedi.
Bülent Arınç, İstrail'in saldırısıyla ilgili olarak "Dünya tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Türkiye'den ve dünya kamuoyundan cevapsız kalmayacaktır" dedi.
Başbakan Vekili ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, İskenderun'daki terörist saldırı ve Gazze açıklarında İsrail'in, yardım filosundaki Türk gemisine yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
İsrail saldırısını şiddetle kınadıklarını belirten Arınç, "İsrail böyle bir saldırı ile masum insanları hedef alarak barışı ve insanı değerleri hiçe saydığını bir kez daha göstermiştir. Bu saldırı insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Buna sebep olanlar hesap vermekten kurtulamayacaklardır." dedi.
İlk etapta Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi'ni geri çağırdığını belirten Arınç, "İsrail'le yapılmaacak müşterek 3 tatbikat iptal edilmiştir. U18 nMilli Takımımız bugün orada maç yapacaktı onlar da iptal edilmiştir. BM Güvenlik Konseyi acilen toplantıya çağırılmıştır. Uluslararası kuruluşlar göreve davet edilmiştir. Ehud Barak'la telefon görüşmesi yapılarak tepkimiz ortaya koulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, kurum ve kuruluşlarıyla konuyu yakından takip etmektedir. Atılacak adımlar da yapılan toplantılarda kararlaştırılmıştır.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...