Sayfalar

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Türk Eğitimciler Derneği, Türkiye’de uygulanan sınav sistemine tepki gösterdi

Türk Eğitimciler Derneği il temsilcisi Mehmet Erciyes bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye’de uygulanan sınav sistemine tepki gösterdi.

Türk Eğitimciler Derneği il temsilcisi Mehmet Erciyes, Türkiye’de uygulanan sınav sistemi hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi…
Erciyes, “Türkiye’de sınav sistemi okulları eğitim öğretim amaçlarından uzaklaştırmış ve okul eğitimi ikinci planda kalmıştır. Okullarda dersler sınavlarda soru gelebilecek konulara indirgenerek, öğrencilerin bir bütün olarak gelişimi göz ardı edilmiştir. Bu süreçte öğrenciler, anneler, babalar ve öğretmenler ve milyonlarca insan sınava yönelmiştir” dedi.

            TEV’in bu sorunlarla ilgili olarak 2005- ve 2006 yıllarında bir kampanya düzenlediğini ve uyarılarının dikkate alınarak SBS sisteminin getirildiğini belirten Erciyes, Ancak 2008 yılında uygulamaya konan SBS ile sınav sorunu daha içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Biz Türk Eğitim Derneği olarak “onlar bizim çocuklarımız, yaşamak onlarında hakkı” isimli bir kampanya başlattık ve araştırma içerisine girdik. bu kapsamda 12 ilde 11.346 kişi ile anket yaptık diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...