Sayfalar

24 Mayıs 2010 Pazartesi

TÜSİAD: "CHP'nin vaatleri umut verici"


TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) büyük bir heyecan ve ilgiyle takip edilen 33'üncü Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlık görevine seçilen Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ile CHP'nin Yetkili Organları'nda görev alacak olan sayın yöneticilerini kutluyor ve kendilerine görevlerinde başarılar diliyoruz.
Sayın KILIÇDAROĞLU'nun Kurultay'da yaptığı adaylık konuşmasında dile getirdiği vaatler; başta katılımcı demokrasi ve temsil kabiliyeti prensipleri olmak üzere, çoğulcu parlamenter sistemden beklenenlerin sağlanabilmesi açısından önemlidir.
CHP'nin yeni Genel Başkanı Sayın KILIÇDAROĞLU'nun açıklamalarında yer alan, kuvvetler ayrılığı ilkesinin güçlendirilmesi; yargının sorunlarına çözüm üretilmesi; yüzde 10 seçim barajının indirilmesi; parti içi demokrasinin geliştirilmesi; çağdaş standartlarına uygun bir anayasa gerekliliği; siyasi ahlak yasası; TBMM'de Kesin Hesap Komisyonu kurulması; dokunulmazlıkların kaldırılması ve refah devletinin tabana yayılması gibi konulardaki görüşleri, çağdaş bir demokratikleşme ve kalkınma anlayışının tesis edilmesi sürecine katkı sağlama açısından umut vericidir.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...