Sayfalar

11 Ağustos 2010 Çarşamba

280 lira aldığını iddia eden Erdoğan'ın emekli maaşını duyunca şaşıracaksınız

Başbakan Erdoğan’ın memleketi Rize’deki mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “Sen memur emeklisi ben işçi emeklisiyim. İkimiz de milletvekili maaşı alıyoruz. Aynı maaşı alıyoruz. Başbakan olmam sebebiyle aldığım para ne biliyor musunuz? 280 lira” şeklindeki sözleri, 12 Eylül’de yapılacak referandum öncesinde meydanlarda emekli maaşı tartışmasına yol açtı. Başbakan’ın hedefindeki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise emekli maaşı tartışmasına “Emekli Sandığı emeklisi olduğunu ispat edersem istifa eder misin? Recep Bey, senin Emekli Sandığı emeklisi olduğunu ispat edersem çıkıp milletten özür diler misin?” sözleriyle katıldı.

-MİLLETVEKİLLERİNDEN YÜKSEK-

Başbakan ve Kılıçdaroğlu arasındaki bu tartışma, Başbakan’ın emekliliğini yeniden gündeme getirirken uzmanların verdiği bilgiler, Başbakan Erdoğan’ın Emekli Sandığı’ndan emekli olduğunu ve emekli maaşının da diğer emekli milletvekillerinden, Başbakan olması nedeniyle daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. 

Çünkü Başbakan’ın emekli maaşı, Cumhurbaşkanı emekli maaşının yüzde 80’i civarında bulunuyor. 

Temmuz zammıyla birlikte emekli cumhurbaşkanlarının maaşı yaklaşık 11 bin 500 TL civarında iken Başbakan Erdoğan’ın maaşının da 8 bin TL civarında olduğu tahmin ediliyor. Bir eski milletvekili ise 5 bin TL civarında emeklilik maaşı alıyor.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...