Sayfalar

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Prof. Dr. Hamza Çakır, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaret etti

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır ve beraberindeki eğitimciler, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya yı ziyaret etti.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti nde gerçekleşen ziyarette konuşan ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Hamza Çakır, Biz iletişim fakültesi olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar cemiyetle iyi ilişkiler içinde olduk, bundan sonra da bu ilişkilerimizi devam ettireceğiz dedi.

     Cemiyetle iyi ilişki içinde olmanın iletişim fakültesi öğrencilerinin yararına olacağını söyleyen Çakır şunları kaydetti:

     Bir yerde basın ve medya varsa iletişim fakültesi kampüsü kapalı kalamaz. Türkiye deki iletişim fakültelerine baktığımızda cemiyetle ilişkisi en iyi olan fakülte bizim fakültemiz. Biz gazeteciler cemiyetiyle birçok ortak iş yaptık. Bundan sonra da yapmak istiyoruz. Biraz araştırma yaptık, Adıyaman ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Avrupa Birliği (AB) Projeleri yapmışlar. Biz de iletişim fakültesi olarak Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile ortak projelere imza atmak istiyoruz. Biz İçanadolu Bölgesi ne yönelik bir AB Projesi geliştirelim ve iletişim fakültesi, gazeteciler cemiyeti ortak yürütelim. Göreviniz süresince iyi ilişkiler içerisinde olacağımıza inanıyorum. Yeni görevinizde başarılar diliyorum.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise konuşmasında, ERÜ köklü bir üniversite. İletişim fakültesi de köklü bir üniversitenin genç ve başarılı bir fakültesi. Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi, 7-8 yıllık bir fakülte olmasına rağmen ulusal alanda birçok ödül elde ederek hem Kayseri nin hem de Erciyes Üniversitesi nin adını duyurdu diye konuştu.

Diğer köklü üniversitelerin iletişim fakülteleriyle Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi ni karşılaştıran Altınkaya şunları söyledi:

     Diğer üniversitelerin iletişim fakülteleri köklü. Erciyes Üniversitesi nin iletişim fakültesi 7-8 yıl önce kuruldu. Yeni bir fakülte olmasına rağmen adını çok çabuk duyurdu. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi nin bir özelliği var. Bünyesinde Kampüs TV, Gazete Kampüs gibi öğrencilerin mesleğe alışmaları ve okul bittikten sonra mesleğe kendilerini çabuk adapte etmelerine yardımcı olan yayın organları var. Bu yayın organları öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi nde olan olanaklar diğer üniversitelerde yok. Biz iletişim fakültesiyle iyi ilişkiler içinde olduk. AB Projeleri konusunda daha büyükşehir belediyesinde çalışan ama şimdi oradan ayrılan bir arkadaşımızı görevlendirmiştik. Bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz de iletişim fakültesiyle güzel projelere imza atmak istiyoruz. Ziyaretiniz beni çok mutlu etti.

     Ziyarette, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır ın yanı sıra İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan Aydın, İletişim Fakültesi Sekreteri Yaşar Elden, Gazeteci Hasan Sami Bolak, Doğan Haber Ajansı (DHA) Kayseri Bölge Müdürü Oktay Ensari, Erdoğan Doğan mağazalarının sahibi Erdoğan Doğan da vardı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...