Sayfalar

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Sağlık çalışanlarının mesaisi beş saat daha fazla

Türk Sağlık Sen sağlık çalışanlarının mesaisi ile ilgili Danıştay’a dava açtı. Şube Başkanı Ünal Polat sağlık çalışanlarının diğer kamu çalışanlarından haftada 5 saat fazla çalıştığını söyledi.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ünal Polat sağlık çalışanlarının tam 30 yıldır 12 Eylül yönetiminin mağduru olarak diğer kamu çalışanlarından haftada 5 saat fazla çalıştıklarını ve bu adaletsizliğe neden olan 2368 sayılı kanunun 30 Temmuz 2010 da yürürlükten kaldırılmasına rağmen bakanlığın bir genelge ile düzenlemeyi yok saydığını belirtti.

Polat, “Bakanlık 12 Eylül adaletsizliğini kaldığı yerden devam ettirmiştir” dedi.

Polat, “Mesai saatlerini düzenleyen genelgeye göre sağlık çalışanlarına 12.00 ile 14.00 saatleri arası bir saatlik dinlenme süresi tanınmıştır. Bu dinlenme süresinde; örneğin bir birimde dört hemşire görevli ise ikisi izin yapacak ikisi çalışacak denilmiştir. Yani çalışanların 1 saatliğine iş yükü artmış olacaktır. Ayrıca 24 saat kesintisiz hizmet vermeye vurgu yapılan genelgede bir saatlik izin süresinde çalışanların hastaneden ayrılması yasaklanmış ve çağrıldıklarında görev yerlerinde olmaları zorunluluğu getirilmiştir. Bakanlığın bu genelge ile belirlemiş olduğu mesainin 8 saate indirilmesi anlayışı akıllara zarardır. Bu genelgeyle çalışma saatleri düşmemiştir. Personel eski düzende de sadece yemek için vakit ayırıyordu. Çalıştığı yeri sırayla terk edebiliyordu. Bu genelge hükümlerinin de vardığı nokta aynıdır. Yani Bakanlık yine 9 saatlik çalışma sistemini uygulamaya devam etmektedir. Bu düpedüz kanun tanımamaktır. Buradan Sağlık Bakanlığıma sesleniyoruz. Sağlık çalışanlarının mesai saatlerinin 8 saate inmesi demek çalışanların akşam evlerine 1 saat erken gitmesi demektir. Vardiya ve nöbet sistemi varken öğle izni gibi göstermelik bir düzenleme yapmak mesai saatlerini düşürmek değildir. Mesainin 1 saat azalması kesintisiz 8 saat çalıştıktan sonra mesailerinin sona ermesi demektir. Kurnazlığı bırakın çalışanın hakkını verin” dedi.

Ünal Polat gazetecilerin referandumla ilgili bir sorusu üzerine referandumda evet diyecek olan sendikaların menfaatçi olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...