Sayfalar

13 Ağustos 2010 Cuma

AKP'li Sarıbaş referandumda HAYIR diyecek

AKP 22. Dönem Milletvekili Süleyman Sarıbaş, referandumda hayır diyeceğini açıkladı. Bunun iki sebebi olduğunu söyleyen Sarıbaş, gerekçelerini şöye sıraladı:
"AKP 12 EYLÜL'DEN HESAP SORAMAZ"
Birincisi; AKP yalan söylüyor. 12 Eylül’den hesap soramaz. 12 Eylül’ün sorumlularını yargılayamaz. Bunun için ayrı bir madde eklese bile bunu yapamaz. Çünkü kanunlar, geriye yürümez. Geçmişte ‘af’tan yararlanan yargılanmış bir insanı tekrar yargı önüne çıkarıp mahkum edemezsiniz.  Geçici 15. Maddeyi 12 Eylül Anayasası’na askerler koydu. Ve bu anayasa o dönem halk oyuna sunuldu. 15. maddede, eylemde bulunanların yargılanamayacağı yönünde bir hüküm yer alıyordu. Bu bir ‘af’ maddesiydi. Halk oylamasında kabul edildi. Şimdi bu iktidar kalkmış bunu kaldıralım diyor. İstediğiniz kadar kaldırın… İsterseniz yeni bir madde koyup, o dönemde ‘suç’ işleyenlerin yargılanacağı hükmünü getirin. Yine yargılayamazsınız. Çünkü devlet bir kere affetmiş. Hiçbir hukuk onları yargılayamaz. Kanun geriye yürümez.
"HSYK DEĞİŞİKLİĞİ YANLIŞ"
Gazete 5'ten Selda Kay'a konuşan Sarıbaş: "‘Hayır’ kararımın ikinci nedeni ise bu değişiklik paketinde HSYK ile ilgili maddeye ilişkin… Anayasa Mahkemesi üyelerinin seçilmesi ile ilgili getirilen düzenlemeye bir itirazım yok. Üye sayısı 19’a çıkabilir, üyeleri Cumhurbaşkanı da seçebilir. Ancak HSYK konusundaki düzenlemeye itirazım var. Bu kuruldaki üyelerden 10 tanesi, taşraya seçtiriliyor. Bu ne anlama geliyor? Kim kasaba kasaba gezip, taşra hakimlerine vaatte bulunursa onlar seçilecek. Bu tür seçimle gelen insanın yapacağı iş ne olur? Kendisini nasıl Yargıtay üyesi yaptırabileceğine bakar…" dedi.
AK PARTİ'DE %20 HAYIR'CI KİTLE VAR
A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür'e göre de; Referandumun sonucunu ne MHP ne de CHP belirleyecek. AK Parti'de %20'ye yakın Hayır'cı kitle var. İşte sonucu biraz da bunlar belirleyecek. Bu kesim genelde iktidar partisine "2007'ye  kadar" ve "2007 sonrası" diye bakıyor. AK Parti'yi hizmet eden, ekonomik fayda getiren bir parti olarak görüyorlar. Ancak 2007 sonrası şikayetleri var. Bu seçmenin %20'si hükümete bir uyarıda bulunmak isterse, ki bu ihtimal var, referandumun sonucunu bu belirler.

AŞ, İŞ, YOKSULUK OYLANACAK: 
Milliyet'ten Aslı Aydıntaşbaş'a konuşan Gür: "Geçmişte AK Parti kitle iletişim araçlarını çok iyi kullandı. Ama bu sefer işleri daha zor. Çünkü seçmenin yüzde 80'i kendi dünya görüşü çerçevesinde oy verecek. Çok ufak bir kesim maddelerin içeriğine bakıyor. Okuyan, yazan, maddelerle ilgilenen toplamda yüzde 20'lik bir kesim. Ama büyük çoğunluk maddelere değil Türkiye'nin temel meselelerine göre oy kullanacak. Burada şehit cenazelerinin devam etmesi hükümet için olumsuz.  Referandumun kaderini Türkiye'nin o günkü sosyo-ekonomik ruh hali ve temel meselelere bakış belirleyecek. İnsanlar aş, iş, yoksulluğu oylayacak." demişti.
EtikHaber

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...