Sayfalar

13 Ağustos 2010 Cuma

Kayseri'de kayıtlı işsiz sayısı 33.724'e ulaştı

İşkur’a iş için başvuran işsizlere temmuz ayında 1434 kişi daha katıldı. İş başvurusu yapan bu kişilerden sadece 327’si işe yerleştirilebildi. Kayseri’de kayıtlı bulunan toplam işsiz sayısı 33 bin 724’ü buldu.

Son günlerde işsizliğin azaldığına dair açıklamalar yapılıyor. Yakın zamanda OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü kalifiye eleman bulamadıklarından bahsetmişti; ancak veriler işsizlikteki tırmanmanın yükseldiğini gösteriyor. Temmuz ayında pek çoğu meslek sahibi olan 1434 kişi daha Kayseri’de iş başvurusunda bulundu.

         Bu yılın ilk 6 ayında İşkur’a iş başvurusu yapanların sayısı 8 bin 737’ye ulaşmıştı. Temmuz rakamlarıyla başvuru sayısı 10 bin 171’e yükseldi.  

         İşsiz sayısında tablo böyle iken işe yerleştirme oranları hala istenilen seviyede değil. Temmuz ayında 1434 kişi iş başvurusu yaparken sadece 327 kişi işe yerleştirilebildi.

          Son verilerle birlikte Kayseri’de kayıtlı işsiz sayısı 33 bin 724’ü buldu. İş arayan emekliler ile halen bir işte çalışmalarına rağmen daha iyi bir iş bulmak için İşkur’a başvuranlar da dahil edildiği takdirde Kayseri’de 37 bin 248 kişi iş bekliyor.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...