Sayfalar

13 Ağustos 2010 Cuma

Bardakoğlu uyardı: "Camide siyaset yapmayın"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, referandum dolayısıyla 81 il müftülüğü, eğitim merkezi müdürlükleri, din hizmetleri müşavirlik ve ataşeliklerine referandumla ilgili yasakları hatırlatan genelge gönderdi.

Bardakoğlu, “başkanlığın tarafsızlığına gölge düşürecek veya tarafsızlığı konusunda şüphe yaratacak her türlü söz ve hareketten kaçınılacağı yönündeki inancını” ifade ederek, genelgede şöyle dedi:
- Vaazlarda hiçbir şekilde siyaset yapılmayacak, iç ve dış politika konularına girilmeyecek, herhangi bir siyasi parti, kişi ve zümrenin lehine ve aleyhine olabilecek konuşmalardan, yanlış anlama ve yorumlara sebebiyet verebilecek davranışlardan sakınılacak.
- Hiçbir siyasi faaliyete katılınmayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’na ait hiçbir araç ve gereç bu amaçla kullanılmayacak. Gerek başkanlık, gerek vakıf personeli el ilanı dağıtmayacak.
- Halk oylaması propagandasının başlangıcı olan 5 Eylül’den itibaren 13 Eylül’e kadar yapılan  ve hizmetler dolayısıyla açılış ve temel atma dahil herhangi bir tören tertiplenmeyecek, konuşma yapılmayacak.
- Başbakan, bakanlar, milletvekilleri, siyasi partilerin il temsilcilerinin halk oylaması propagandasıyla ilgili yapacakları gezilere personel katılmayacak.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...