Sayfalar

1 Nisan 2010 Perşembe

19 MAYIS COŞKUSUNA SET VURULMAK MI İSTENİYOR / Kayseri Meydan Gazetesinden Mustafa Duran'ın yazısı


19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin yapılmasına 2 aydan az bir süre kaldı. Ancak, bu yılda geçtiğimiz yıl yaşanan sorunların benzerleri yaşanacak gibi. Çünkü bu yönde bir söylenti var.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin yapılmasına 2 aydan az bir süre kaldı. Ancak, bu yılda geçtiğimiz yıl yaşanan sorunların benzerleri yaşanacak gibi. Çünkü bu yönde bir söylenti var.İddialara göre, bu yıl 19 Mayıs törenleri Sümer Stadı’nda ya da Dış sahada yapılacak.
            Kayseri Valiliği’nin koordinesinde, yine her yıl olduğu gibi, kutlama için gerekli hazırlıklar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılıyor. 
            Bu yıl kutlanacak olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için,  il genelinde 720 okulu temsilen, 2 bin 500 öğrnenci,  törende yapılacak gösteri programları için hazırlık yapıyor. Üstelik bu hazırlıklar aylar öncesinden, yaklaşık 3-4 ay öncesinden başlamış durumda. 
            Törenler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Şube Müdürü Mehmet Sönmez’inidaresinde bir komite oluşturuldu ve komitede görevli beden eğitim öğretmenleri tarafından tören için gerekli hazırlıklar sürüyor. 
            TÖRENİN YAPILACAĞI YER KONUSUNDA BELİRSİZLİK VAR..

            Törenler için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı toplam 720 okulu temsilen 2500 öğrencinin ve 100’e yakın beden eğitiminin görev aldığı 19 Mayıs törenlerine 2 aydan az bir süre kala yineyer sorunu ortaya çıktı. 
            Özellikle Kadir Has Stadı’nın hizmete geçmesi ile birlikte bu yer sıkıntısı ikinci kez yaşanacak... Geçtiğimiz yılda benzer bir sıkıntı yaşanmış ancak son gün düzeltilmişti.. 
            Bu yıl ki 19 Mayıs törenlerinin Sümer Stadı’nda ya da Dış sahada yapılacağı söylentileri ortalalıklarda dolaşıyor...
            Bunun gerekçesi ise Kadir Has Stadı’nın  9 Mayıs’ta bakıma alınacağı bu nedenle 19 Mayıs törenlerinin başka bir mekanda yapılması öngörüldüğü. 
            Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesine  geçen Kayseri Kadir Has STadı’nın zemin bakımı yapılacağından törenlerin bu yıl başka bir mekanda gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü ifade ediliyor. Bu yöndeki öngörü ise yine Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ait.
            Benzer bir sorun geçen yılki 19 Mayıs törenlerinde de yaşandı. Geçtiğimiz yılda yine Kayseri Kadir Has Stadı’nın zemin bakımı yapılacağı gerekçesiyle gösteriler dış sahaya alınmış ancak, son gün özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin devreye girmesiyle,  törenler Kadir Has Stadı’na alınmıştı.      
            Malesef benzer bir sıkıntı yine bu yıl da yaşanacak.

            BÖYLESİNE COŞKULU BİR TÖRENİ SÜMER STADINA YA DA DIŞ SAHAYA HAPSETMEK  TEPKİLERE NEDEN OLACAKTIR...

            19 Mayıs törenleri öylesine basit sıradan gösteri ya da anma programı değil. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı;  Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu vatanın geleceğini emanet ettiği gençlere en büyük armağanıdır.

            Her yıl öylesine coşkulu kutlanıyor ki bu törenler, gösterinin yapıldığı stadlar adeta dolup taşıyor...

            Törenler daha önce yıkılan Atatürk Stadı’nda da coşkuyla kutlanıyordu.  Orada da yine benzer zemin bakımları da yapıldı ancak hiç bir zaman 19 Mayıs gösterileri bahane edilerek, törenler başka mekanlara taşınmadı.  Kaldıki ülkemizde yıllardan beri 19 Mayıs törenleri hep büyük stadlarda coşkuyla kutlanmıştır.

            Futbol Federasyonu bile lig takvimini belirlerken, 19 Mayıs törenlerini dikkate almakta.
 
            Söylentilere göre Kadir Has Stadı’nın 9 Mayıs’ta bakıma alınacağı konuşuluyor.

            Halbuki bu yıl Süper Lig’in son hafta maçları 16 Mayıs’ta oynanacak.
 19 Mayıs ise 3 gün sonra Yani Çarşamba günü.

            Şayet amaç farklı (!) değilse, farklı bir niyet (!) yoksa,  birazcık mantıklı davranmak gerek. Süper Lig maçları 16 Mayıs’ta biter,  3 gün sonra 19 Mayıs törenleri yapılır, daha sonrada Kadir Has Stadı’nda istediğiniz gibi zemin bakımını yaparsınız...

            Aksi takdirde bunun vebalini de kimse taşıyamaz. Atatürk’ün geleceğimizin emanetçisi gençlerimize  armağan ettiği bu anlamlı bayramı zehir etmeye,  gerek yok. İddia dildiği gibi Sümer  ya da Dış sahada yönlendirmenin faturası ağır olabilir. Bu fatura da  bir şekildeBüyükşehir belediye Başkanına çıkartılır.

            Üsletelik bu durum, Türk halkının milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren böylesine anlamlı törenlerin coşkusuna bilerek ya da bilmeyerek, set çekmek anlamına da gelir. 

            Bunun için  Vali Mevlüt Bilici, ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin konuyla bizzat ilgilenmeleri ve sorunu,  daha sorun ortaya çıkmadan halletmeleri gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...