Sayfalar

1 Nisan 2010 Perşembe

75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinde yangın tatbikatı


Büyükşehir Belediyesi İtfaiye’sinin eğitim çalışmaları kapsamında 75. yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi.
Tüm okul öğrencilerinin görev aldıkları  tatbikatta ilk olarak sirenler çalmaya başladı. Siren sesini duyan öğrenciler rolleri gereği panik içerisinde okulu boşaltarak güvenli bir alana geçtiler.
Yaralanan öğrenciler arkadaşlarının kucaklarında ve sedyelerle okul bahçesine taşındı. Bahçeye yakılan ateşler öğrenciler tarafından söndürülürken okulun en üst katında mahsur kalan öğrenciler itfaiye erleri tarafından kurtarıldı.
Tatbikatın gerçeğe daha yakın olması amacıyla yaralı rolüne girmiş öğrencilere ilk yardım uygulandı.
Tatbikat sonrasında İtfaiye Eğitim Amiri Ahmet Yücel ülkemizin deprem kuşağında olması nedeniyle insanların doğal afetlere karşı daha bilinçli olması gerektiğini belirtti. Yüce, “yaptığımız tatbikatta gördüklerimiz yangın yada doğal afet gibi durumlarda ne yapacağımızı bilmemiz açısından çok işimize yarayacak” dedi.
75. yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi okul müdürü Ahmet Güzeller’de öğrencileri bilinçlendirdiği için itfaiye yetkililerine teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...