Sayfalar

1 Nisan 2010 Perşembe

Şehide son görev... Kayseri, şehidine gözyaşı döktü


Hunat Camii nde öğle namazı sonrasında Şehit Nuri Aydın Sağır için cenaze töreni düzenlendi.
Cenaze törenine Milli Savunma Eski Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AKP Kayseri Milletveki Ahmet Öksüzkaya, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Vali Mevlüt Bilici, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sivas Valisi Ali Kolat, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ambulansla cami önüne getirilen Nuri Aydın Sağır ın bayrağa sarılı tabutu, askerler tarafından taşınarak, musalla taşına konuldu. Bu sırada şehidin babası Zekeriya Sağır da askerlerle birlikte oğlunun tabutuna omuz verdi
Anne Sebahat Sağır ve 3 gün önce bebek dünyaya getiren şehidin eşi Havva Sağır, tabuta sarılarak göz yaşı döktü.
Havva Sağır, Aydın ım, çocuğumuz yeni doğmuştu. Daha onu göremedin diyerek ağıt yaktı.
Tabutun başından güçlükle uzaklaştırılan ve ayakta durmakta zorlanan Havva Sağır, kadınların beklediği bölüme geldikten sonra 3 günlük bebeğiyle birlikte ambulansa bindirildi.
Şehidin bir silah arkadaşı da Atatürk ve bayrak resmi bulunan rozeti öperek, tabutun üstüne bıraktı.
Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan kıldırdı. Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, cenaze namazını kıldırmadan önce yaptığı konuşmada, toplanan kalabalığın, şehit Sağır ı şehitliğe değil kalplerine gömeceklerini söyledi.
Cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konularak kortej eşliğinde Kartal Şehitliği ne götürüldü..
Kayserili vatandaşlar yol boyunca Kahrolsun PKK, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Askere uzanan eller kırılsın diye slogan attılar.
Cenazeye katılan bir grup ise açılıma ve Habur Sınır Kapısı ndan terör örgütü üyelerinin karşılanmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar AKP İl Başkanı Mahmut Cabat’a tepki göstererek “Neden buraya geldiniz, siz Habur’a gidin” dediler.
Cenaze töreni sonrası yazılı bir açıklama yapan AKP İl Başkanı Mahmut Cabat olayın MHP’li gençler tarafından yapılan provakatif bir eylem olduğunu öne sürdü.
Şehit Nuri Aydın Sağır, Kartal Şehitliği nde düzenlenen askeri tören ve dualarla toprağa verildi.
Şehidin tabutuna sarılı bayrak babası Zekeriye Sağır a teslim edildi. Cenaze töreninde baygınlık geçiren şehit yakınları ile vatandaşlar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Şehit Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır, yaklaşık bir yıl önce bir başka operasyonda tehlike atlatmıştı. O olayın tanıklarından birisi olan 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük de cenaze törenine katıldı.
Şehit babasını teselli eden Tuğgeneral Küçük ün bu sırada gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Geçen yıl Hakkâri de helikopter ile yapılan operasyonda Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, yaralanmıştı. Ayağı kırılan Tuğgeneral Küçük ün içinde bulunduğu helikopter mecburi iniş yaparken düşmüştü. Aynı operasyonda içinde şehit Nuri Aydın Sağır ın bulunduğu başka bir helikopterinde mecburi iniş yaparak büyük bir tehlike atlattığı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...