Sayfalar

1 Nisan 2010 Perşembe

İbrahim Hamurcu: "AKP'nin tek derdi hızla düşen oylarını toplamak"

Türkiye Değişim Hareketi İl Başkanı İbrahim Hamurcu bir basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. AKP’nin gerçekte demokratik çağdaş bir Anayasa istemediğini belirten Hamurcu, “AKP’nin tek derdi, hızla düşen oylarını toplamak” dedi.

Türkiye Değişim Hareketi İl Başkanı İbrahim Hamurcu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında AKP’nin Türkiye’yi ve muhalefeti gerçek gündemin dışına çıkardığını söyledi.
       Anayasa paketi ile ilgili görüşlerini sıralayan Hamurcu şunları söyledi:
         “AKP gerçekten Demokratik çağdaş bir anayasa mı istiyor. Asla, AKPnin tek derdi hızla düşen oylarını toplamak. Kime ne olursa olsun ama AKP iktidar olsun.
Peki bu anayasa değişikliğinde Alevi sorunu var mı, hani açılım adını verdiği toplantılarda anayasada değişikliği yapıp Alevilerin taleplerini çözecekti… Zorunlu din dersini anayasadan çıkaracaktı…Cem evlerinin konumu, Diyanet İşleri Başkanlığındaki yeri belirlenecekti. Din ve vicdan özgürlüğünü herkese sağlayacaktı… Var mı bir çözüm, baş örtüsü var mı? Romanlarla ilgili hangi çözüm var? Peki yargının sorununu çözerek vatandaşın mahkeme kapılarında yıllarca sürünmelerinin önünü açacak, geciken adalet adalet değildir, zihniyetini değiştirecek bir çözüm var mı?“ diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...