Sayfalar

1 Nisan 2010 Perşembe

Pancar Kooperatifi kongreye gidiyor


Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi kongreye gidiyor. Yaklaşık 82 bin üyesi ile Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları olmak üzere çok sayıda fabrika ve işletmenin büyük hissedarı olan Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin yönetimi yine karıştı.
            Vedat Ali Özışık başkanlığındaki Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin üç üyesi Özışık ve bir üye şehir dışında iken toplanarak Özışık’ı başkanlıktan düşürdüklerini ve yerine üyelerden Hayati Kılıç’ı getirdiklerini belirtmişlerdi. Bu üyeler aldıkları kararı ticaret siciline bildirerek tescil edilmesini isterken Özışık ve ekibi bir hamle ile bu üç üyenin istifa ettiklerini iddia ederek yedek listeden Emin Gündüz, Yusuf Akbulut ve Cüneyt Naneci’yi yönetime çağırdıklarını belirtmek suretiyle kararın tescili talebinde bulunmuşlardı.
             Ticaret Sicil Memurluğunun  yedekten çağrılan yeni üyelerle ilgili uygulamayı tescil etmesi ile birlikte konu yargıya taşınmıştı.
             Münip Duman, Hasan Çabuk ve Hayati Kılıç’ın Asliye Ticaret Mahkemesi’ne açtıkları dava önceki gün sonuçlandı ve mahkeme tedbir kararı verdi. Mahkeme’nin tedbir kararına göre daha önce yedekten asıl üyeliğe çağrılan üç ismin üyeliği  düştü.
            Henüz resmi bir açıklama yapılmamasına karşın Kooperatif Başkanı Vedat Ali Özışık’ın yakın çevresine “Ben bu arkadaşlarla bir daha çalışmam. Nisan ayında yapmamız gereken mali kongreyi yönetim ve denetim seçimli kongre haline dönüştürelim”  dediği iddia ediliyor.
            Özışık’a yakın bir kaynak; “Nisanda kongre yapacağız. Bu ekiple yönetimde başarılı olmamız mümkün değil. Kongreye gideceğiz” dedi.
             Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 19 nisanda seçimli mali kongre yapabileceği belirtiliyor...

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...