Sayfalar

1 Nisan 2010 Perşembe

Arif Molu'da ayın konuğu Prof.Dr.Reşit Özkanca oldu


Prof. Dr. Özkanca, Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği nin düzenlediği Ayın Konukları programına katıldı. Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, başarılı olmanın yollarını anlatan Özkanca, “Eğer hedefinizi iyi seçerseniz ve ne olmak istediğinize karar verirseniz, büyük oranda amacınıza ulaşırsınız. Başarının en birinci şartı, hedef belirlemek” diye konuştu.
Eğitimin her aşamasında, seçilen branşla ilgili araştırmacı olmanın, sürekli yeni fikirleri öğrenme ve anlama çabası içinde olmanın ve kendi fikirlerini gerçekçi, objektif yansıtabilmenin başarılı olmada önemli faktörler arasında yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Özkanca, şöyle devam etti:
Gençliğimizin bu çağda kendi alanında çok donanımlı olması gerekiyor. Eğitimciler olarak bizler, buna çok önem veriyoruz. İyi bir branş ve iyi bir dil eğitimi alarak, vatana, millete faydalı evlatlar olarak yetişmelisiniz. Ümitsiz olmadan, ısrarla başarılı olmak için çabalamalısınız. Siz kendi kendine bir başarı beklerseniz, bu mümkün değil. Mutlaka emek gerekir. Emek ve çalışma olmadan başarı olamaz. Belirlediğimiz branşta bir hedef koyarız, ancak bazı konularda eksiklerimiz bulunabilir. Bu eksiklerimizi çalışarak giderebiliriz.
Türk milletinin çok köklü bir millet olmasına rağmen, günümüzde hak ettiği konumda bulunmadığını bildiren Prof. Dr. Özkanca, “Geri kalmamızın bir takım siyasi ya da ekonomik nedenleri olabilir. Biz bu nedenler üzerinde takılmadan çalışmalı ve üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.
Özkanca, “Bu milletin ileri gitmesi ve hak ettiği konumu kazanması için fert olarak yapacaklarımızın en iyisini yapmalıyız. Bu anlamda gençlerimiz, milleti için de hedefler koymalı. Bu bizim milletimize olan borcumuzdur. Yani karanlığa bir mum da biz yakmalıyız” diye konuştu.
Prof. Dr. Özkanca, her bireyin ayrı bir dünya olduğunu ve bu dünyanın keşfedilerek işlenmesi gerektiğini kaydederek, Başarılı olan ülkeler, eğitim sistemlerine, kişiyi keşfetmeyi temel almışlardır. Yani kişinin hangi konuya meyili varsa, onu ortaya çıkarıyorlar ve o branşta yetiştiriyorlar. Biz de eğitim sistemimize bunu yerleştirmeliyiz. Son yıllarda bu yapılıyor dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...