Sayfalar

7 Nisan 2010 Çarşamba

Enver Özdemir:"AKP yargıyı ele geçirmeye çalışıyor."


Cumhuriyet Halk Partisi İl Binasında basın mensuplarının karşısına çıkan İl Başkanı Enver Özdemir’e ilçe başkanlar, il yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Kolları mensupları da eşlik etti.
Sözlerine Anayasa değişikliğine ilişkin tartışmalara değinerek başlayan Özdemir, uzlaşmaya yanaşmayan AKP’nin yargıyı ele geçirme operasyonuna girdiğini kaydetti.
İktidarın uzlaşmaz bir yapısı olduğunu öne süren Özdemir, Hiç bir konuda toplumsal uzlaşmaya yanaşmayan anlayıştaki iktidar, çok önemli bir konuda bile yanlışları oynamaya devam etmektedir. Türkiye de herkes Anayasa nın değişmesi gerektiğini, ancak bunun toplumsal uzlaşma ile yapılmasını söylediği halde AKP, bildiğini okumaya ve gelecekte kendini kurtaracak yargıyı ele geçirme operasyonuna girişmiştir dedi.

      Değişiklik yapılmak istenen Anayasa nın Türk halkının değil, AK Parti nin Anayasası olacağını iddia eden Özdemir, yeni Anayasa taslağı çalışmalarında ortaya çıkan imza krizinde Başbakanın sayımız yeterli demesine rağmen Anayasa taslağını yeniden imzaya açmasını eleştirdi.

     Ülkede işsizlik oranının rekor üstüne rekor kırdığını kaydeden Özdemir, Kriz yüzünden intiharlar birbirini izliyor. Hapishanelerde yatan insan sayısı Cumhuriyet tarihinde ilk kez 100 bini geçti. Bir yanda Tekel işçileri polis copuyla, biber gazıyla haklı mücadelesinden alıkonulmaya çalışılıyor, diğer yandan da teröristler devlet yetkilileri tarafından kırmızı halılarla karşılanıyor diye konuştu. Teröristbaşına övgüler yağdırılan toplantıları hükümetin seyrettiğini de dile getiren Özdemir, AKP iktidarı döneminde terörün geldiği noktaya dikkat çekti.

Özdemir, “AKP iktidarının 2002 yılında hemen hemen sıg-fır olarak aldığı terör ve şehit cenazeleri artarak devam etmektedir. AKP’nin iktidarı aldığı 2002’de şehit sayısı 6 taneydi. 2002-2009 yılları arasında şehit sayımız 719’dur” dedi. 

Başbakanın, CHP ülkeye bir çivi çakmadı suçlamasına da cevap veren Özdemir, CHP nin 1923-1950 yılları arasında yaptıklarını AK Parti nin 8 yıllık iktidarı döneminde sata sata bitiremediğini söyledi.

Yerelde de Kayseri’nin sıkıntılı günler yaşadığını dile getiren Enver Özdemir, KÖYDES projesi kapsamında gönderilen ödenekte Kayseri’nin 57’inci sırada yer aldığını ve hayırseverler olmasa Kayseri’nin bir çok alanda geri kalmış bir şehir olacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına da değinen Özdemir, muhalefetin projelerin gecikmesine dair eleştirilerinin tepkiyle karşılanmasına anlam veremediğini söyledi.

Özdemir, “Muhalefet bu eleştirileri kafasından uydurmuyor. Kendilerinin yaptıkları açıklama ve broşürlerdeki vaadlerinden yola çıkarak eleştiriyor” dedi.

Sözlerinin sonunda AKP İl Başkanı Mahmut Cabat’a da seslenen CHP İl Başkanı Özdemir, Cabat’ın maden ruhsatlarından kafasını kaldırıp Kayseri’nin yatırımları konusunda çaba sarf etmesini istedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...