Sayfalar

7 Nisan 2010 Çarşamba

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Kayseri'deydi

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Vali Mevlüt Bilici yi ziyaret etti. Bakan Gönül, Kayseri de çocukluğunun 5 yılının geçtiğini kaydetti.

Bir gazetecinin, ABD nin Türkiye de nükleer silahları olduğu ve bunların bir kısmını Türkiye de bırakacağı yönünde gazetelerde haberler yer aldığını anımsatması üzerine Bakan Gönül, Resmen açıklanmış bir bilgi yok, ama biz silahların azaltılmasıyla ilgili anlaşmalara tarafız” dedi.
Bakan Gönül, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı nın 30 Ağustos Zafer Bayramının Genelkurmay Başkanlığının ev sahipliğinde kutlanmasını tartışmaya açması ile ilgili yorumunun sorulması üzerine cevap vermekten kaçındı.
Gönül, Bugünkü konumuz belli. Son tankın teslimi ve dünya mimarlık tarihine damgasını vuran bir büyük Kayserilinin doğum yerinde yapacağımız merasim dedi.
Bakan Gönül, ziyaretin anısına Vali Bilici ye işlemeli çini tabak, Bilici de Bakan Gönül e el dokuması kilim hediye etti.
Bakan Vecdi Gönül Kayseri ziyaretinde Ağırnas’a geçerek Mimar Sinan’ı anma programına katıldı. Ağırnas girişinde Mehter takımı ile karşılanan Bakan Gönül kendisi için kesilmek istenen kurbanı kestirmedi.
Karşılamada yağmur altında yol boyunca dizilen ilköğretim öğrencileri Bakan Gönül’ü programı boyunca takip ettiler. Bakan Vecdi Gönül ilk olarak Müzeye dönüştürülen Mimar Sinan’ın doğduğu evi gezerek yetkililerden bilgiler aldı.
Herhangi bir törenin yapılmadığı anma programında Bakan Vecdi Gönül pilav yedi ve gilaboru suyu içti. Daha sonra Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete tarafından Bakan Gönül’e plaket verildi.
Bakan Gönül daha sonra akraba ziyaretinde bulundu. Gönül dünürü olan Diş Hekimi, Yazar ve Programcı Halit Erkiletlioğlu’nu ziyaret etti. Basının kısa bir görüntü almasına izin verilen ziyaretten sonra Bakan Gönül Kayseri’den ayrıldı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...