Sayfalar

7 Nisan 2010 Çarşamba

Mustafa Akkaş: "Başbakan, cumhurbaşkanı olmak istiyor"

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Akkaş, partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişken açıklamalarda bulundu. Akkaş, “Ülke maalesef şu anda çok önemli bir sürecin içinden geçmektedir ve sürecin sonu milletimizin büyük bir bölümü tarafından kaygıyla takip edilmektedir” dedi.

Akkaş, “Milletimizin, namluların ucunda millete dayatılmış 12 Eylül Anayasası yerine; adaleti, özgürlüğü ve refahı önceleyen bir anayasaya şiddetle ihtiyaç duyduğu bu günlerde iktidardaki AKP’nin samimiyetsiz, beceriksiz ve şahsi ikbal beklentileri içinde hareket ederken meclisteki muhalefeti oluşturan partiler ise statükodan yana ve uzlaşmaz tavırlarla milletin beklentilerini maalesef hüsrana uğratmak üzeredir. AKP’yi “samimiyetsiz” olarak nitelerken sıradan bir muhalefet tavrıyla hareket etmiyor, aksine somut gerçekler ışığında bir tespiti ortaya koyuyoruz” diye konuştu.
Milletin iki dönemdir büyük bir destekle iktidara getirdiği bir partinin sürekli mazeret üretmesinin beceriksizlikten başka bir şey olmadığını ifade eden Akkaş, AKP’nin iktidarda bulunduğu yaklaşık 8 yıllık dönemde yaptığı tek işin yapar gibi gözükmek olduğunu söyledi.
Akkaş, “2007 seçimlerinden sonra 48’lik bir destek ile Prof. Özbudun tarafından hazırlanan anayasa taslağı tartışmaya açılmışken halen hiç kimsenin çözemediği bir şekilde bu değişikliği gündemden kaldırıp MHP’nin dolmuşuna binerek başörtüsüyle ilgili yaptığı kısmi değişiklik başörtüsüne özgürlük için umut besleyen herkesin ümidini söndürmüştür. Yine bir yıl kadar önce anayasada açık hükümler bulunmasına rağmen iptal edilmesi kesin gözüken bir yasa değişikliği yaparak askerleri sivil mahkemede yargılama girişimi de beceriksizliğin bir diğer göstergesidir. Son olarak aylardır son derece gergin tartışmalara sebebiyet veren bir anayasa değişikliği için usulüne uygun imza toplamayı beceremeyip meclis başkanının imzasının bulunduğu hazır imzaları kullanarak CHP’nin değirmenine su taşıyan AKP’ye beceriksiz demek haksızlık olmayacaktır. AKP’nin önceliği şu anda milletin ihtiyaçları değil kendi şahsi ikballeridir. Ülkede yaşanan tüm gerilimleri mağduriyet ekseninde siyasi ranta çeviren AKP, yine aynı stratejiyi izleyerek anayasa değişikliğini yapsa da yapamasa da bu işten karlı çıkacağını hesap etmektedir. Değişiklikler geçerse bunun getireceği olumlu tesiri kullanarak yeniden iktidar olmayı düşünürken, bu değişiklikler gerçekleşmez veya Anayasa Mahkemesinden dönerse bu defa da “görüyorsunuz işte yaptırmıyorlar” edebiyatıyla yeniden halktan destek almayı amaçlamaktadır. Bu defa yapılan hesabın içinde sadece seçimleri kazanmak değil sayın Başbakan’ın Cumhurbaşkanı olma hevesi de bulunmaktadır. Cumhurbaşkanının süresinin 5 yıl mı 7 yıl mı olacağı konusundaki tartışma ve dün 7 yıl diyenlerin bu gün 5 yıl demesi, dün 5 yıl diyenlerin bu gün 7 yıl demesi de bundan kaynaklanmaktadır ve bu çelişkinin sonucu da AKP’nin seçimlerde alacağı oya endekslidir. AKP’nin bugünkü gerginlikten hem parti ve hem de genel başkan bazında beklentileri vardır ve bu beklentilerin gerçekleşmesi için gerginliğin düşmesini istememektedir” dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...