Sayfalar

7 Nisan 2010 Çarşamba

KAYSERİGAZ YALAN MI SÖYLÜYOR? / Hamdi ALTUNTAŞ'ın yazısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Kayserililerden haksız tahsilat yapan Kasyserigaz’ı arayıp aramadığı muallakta kalmıştı. Bu konuyu uzun süre açıklığa kavuşturmadığımız için öncelikle sizlerden özür diliyorum.

Konu netleşti.
Bana göre kesin; ama büyük olasılıkla ifadesini kullanayım Kayserigaz bu konuda yalan söyledi.
***
Mesele şu:
Sayın Bakan Taner Yıldız’a Şubat ayında yaptığı ziyaret sırasında Kayserigaz’la ilgili soru yöneltmiştik. Sayın Bakan Ankara’ya dönünce konuyla ilgileneceğini ifade etmişti.
Bir sonraki hafta Gündem adlı programımıza katılan Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel Kayserigaz’la ilgili bir soru üzerine, “Sizin muhabiriniz Sayın Bakan’a konuyla ilgili soru sordu. Bakan bey de doğrusu bu tip yazışmanın içeriğini bilmediği için bölge müdürü olan arkadaşı aradı, söyledi. Böyle bir şeyi nasıl yapıyorsunuz diye. Onlar da bundan sonra bu uygulamanın olmayacağını söylediler” ifadelerini kullanmıştı.
Bu ifadeleri haber yapınca Kayserigaz’dan bir açıklama geldi ve işler karıştı. Açıklamada, “Sayın Enerji Bakanımızın Kayserigaz’ın uygulaması ile ilgili şirketimizle herhangi bir görüşmesi olmamıştır. Çünkü şirketimizin abone bağlantı bedelindeki brüt alan uygulaması hakkında her türlü bilgi ve belge başta Enerji Bakanlığımız olmak üzere tüm ilgili kurumlara gönderilmiştir” denildi
***
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayserigaz’ı aradı mı aramadı mı? Bu soru bugüne kadar muallakta kalmıştı. Sayın Bakan’la önceki gün yaptığım görüşme belirsizliği giderdi.
Yaptığım görüşmeye göre Kayserigaz’dan gelen açıklamada yalan söyleniyor.
***
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı önceki hafta Kayseri’ye yaptığı ziyaret sonrası aramıştım. Sayın Bakan yurt dışına çıkmıştı. Cevaben önceki gece arandım. Sayın Bakana bu konuyu sordum. Sayın Yaşar Karayel’in yapılan görüşmeye ilişkin açıklamasını ve Kayserigaz’dan gelen cevabı hatırlattım. “Olur mu, ben Hakan’la görüştüm” dedi. Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ile görüştüğünü söyledi. Kayserigaz’dan bu görüşmenin yalanlandığını ifade etmem üzerine başka sözler de sarf etti.
Sayın Bakan’a Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola’nın Bursagaz’a terfi ettiğini ve Kayseri’den ayrılacağını söylediğimde bunu bildiğini dile getirdi. Yine Sayın Bakan’a Kayseri’ye yapacağı ilk ziyarette kendisini canlı yayında konuk etmek istediğimi söyledim ve Bakan Yıldız programa katılacağını ifade etti.
***
Şimdi, yeniden Kayserigaz’a dönersek, Bakan Yıldız’ın araması sonrasında yapılan açıklamanın sebebi nedir?
Bakan Yıldız, Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ile görüşmüşken bu görüşmenin olmadığını söylemek nasıl bir yöneticiliktir? Kayseri’den ayrılmak üzere olan ve veda ziyaretleri yapan Sayın Tola söylenen bu yalanı açığa kavuşturmadan mı gidecektir? Eğer böyle yaparsa, Kayserililer O’nun hakkında ne düşünecektir?
***
Kayserigaz gibi büyük hacimli bir şirketi yalancı konumunda daha ne kadar bırakmayı düşünüyorsunuz?
Şirket ortakları, EWE, Çalık Enerji ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu yalana da ortak olacaklar mı?
Kayseri Akın Günlük

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...