Sayfalar

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Ali Yavuz: "Bir vatan evladının daha evine ateş düşmüştür."


Ali Yavuz, düzenlediği basın toplantısında Tunceli deki jandarma karakoluna yapılan saldırıda şehit olan askerlerden Uzman Jandarma Çavuş Kemal Koçyiğit in Keyserili olduğunu söyleyerek Başta Kayserili şehidimiz Kemal Koçyiğit olmak üzere, onunla birlikte şehit olan silah arkadaşlarına Allah tan rahmet, acılı ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı ve sabırlar, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz diye konuştu.
Açıklamasında, Tunceli den gelen bu acı haberle Kayseri halkı derin bir üzüntüye boğulmuş, bir vatan evladının daha evine ateş düşmüştür diyen Yavuz, şöyle devam etti:

     Annenin feryadı, eşinin haykırışı, babanın gözyaşlarıyla yüreklerimiz dağlanmış, şehit ailelerimizin yüreklerinde yanan ateşler alevlenmiş, gazilerimizin yaraları kanamaya başlamıştır. Annelirin feryadını, eşlerin haykırışını, babaların gözyaşını kim durduracak, hayatlarının baharında toprağa verilen gencecik fidanların hesabını kim verecek, soruyoruz.

Duyulmayan sesimizi, haykırarak duyulmasını istiyoruz ve diyoruz ki, son dediğimiz şehit son olmaz ise bizler göreve hazırız. Siyasilere sesleniyoruz, 30 yıldır sizlerin yapamadığını bırakın biz yapmaya hazırız. Şayet yapacağınıza inanıyor iseniz, bizler sizlerden bu sözü vermenizi istiyoruz.

     Yavuz, açıklamasında, Samsun daki olayda, terör yandaşının tehdit içerikli sözleri bugünkü olayların fitilini ateşlemiştir. O günkü olaylarda il emniyet müdürünün alınmasıyla yapılan hata ve hainlerin yandaşlarına verilen taviz, bugünkü olayları da beraberinde getirmiş, bu olaylar kahraman vatan evlatlarının hayatına mal olmuştur dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...