Sayfalar

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Mustafa Alan, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı seçildi

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 17. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen genel kurulda başkanlığa Mustafa Alan getirildi.

Elmacıoğlu İskender’de gerçekleştirilen genel kurala AKP Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Özhaseki, melikgazi belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan belediye başkanı Bekir Yıldız ile çok sayıda davetli katıldı.
Genel kurulun  Divan Başkanlığını Kazım Barışık yaptı.
            Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda ilk olarak kürsüye odanın gelir gider ve faaliyet raporları okunarak üyelerin ibrasına sunuldu. Raporlar oy çokluğuyla kabul edildi…
Genel kurulda daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki kürsüye geldi. Özhaseki İlimiz daima her zaman canlı bir ticaret merkezi olma özelliğini korumuştur. Şunu unutmayalım ki insanların geçimini ticaretten sağladığı bir şehirde eğer bizde yeni yüzyıldaki gelişmeleri idrak edemezsek bir hazırlık yapamazsak, işlerimiz yavaş yavaş yok olur. Bunu herkesin iyi bilmesi lazım. Yeni yüzyıla hepimizin hazırlanması lazım” dedi. 
AKP Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise “Kayseri’de 25 bin kayıtlı esnaf faaliyet göstermektedir.  Esnaf ve sanatkarlarımız ülkemizin gelişimine, refahına büyük katkı sağlamaktadır. Bu anlamda kendilerine çıktıkları bu zor yolda başarılar diliyorum” dedi.
            Eski başkan Mehmet Ali Çevrim’de faaliyet raporları hakkında bilgiler vererek “Yönetim olarak 4 yıldır elimizden geleni yapmaya çalıştık.  Her yıl eylül ayında başkanlar kurulu toplantımızı yaptık. Beraber kararlar aldık. Aldığımız kararları yetki sınırlarını aşmadan uyguladık. Birlik-beraberlik içerisinde odalarımıza nasıl faydalı oluruz bunun çabası içerisinde olduk. Bundan sonra da aynı meşakatle çalışarak birliğimiz adına her şeyin en iyisini nasıl yaparız. Bunun kaygısı içerisinde olacağız” dedi.
            Başkan adayı Mustafa Alan’da uzun bir konuşma yaparak bu zamana kadar esnaf için yapılan faaliyetleri sıraladı.
Alan’ın  konuşmasının ardından Elektrikçiler Odası yönetiminde bulunan Osman Yıldız isimli bir üye kürsüye gelerek Kesob yönetimini eleştirdi. Yıldız’ın “Kimse yapılanlardan memnun değil ama herkes sindirilmiş kimse konuşmuyor” sözleri bir anda salonda bulunanların tepkisine neden oldu.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek listeyle genel kurula giden Mustafa Alan Esnaf ve sanatkarlar odaları birliğinin başkanı seçildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...