Sayfalar

1 Mayıs 2010 Cumartesi

KAYSERİ'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI

1 Mayıs İşçi bayramı, Türkiş- Disk- Kamu-sen-Tesk- Memur-sen ve bazı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Kurşunlu Otoparkında kutlandı. Bayrama katılan CHP milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun etrafında olası bir yumruklu saldırıya karşı etten duvar örüldü.

1 Mayıs kutlamaları için 5 ayrı noktadan Cumhuriyet Meydanı ndaki Kurşunlu Otoparkı nın bulunduğu alana doğru yürüyüşe geçen siyasi partilerin temsilcileri, işçi sendikaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ellerindeki bayrak, pankart ve flamalarla bir araya geldi.
Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı kutlamalarda yoğun güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı . Özellikle CHP milletvekili Şevki Kulkuloğlu’na olası bir yumruklu saldırı nedeniyle etten duvar örüldü.
Türk-iş- Disk- Kamu-sen-Tesk- Memur-sen ve bazı sivil toplum örgütleri yoğun güvenlik önlemleri altında kurşunlu otoparkına geldi. Sloganlarla parka gelen topluluğa ilk seslenen Kesk dönem sözcüsü  Sedat Ünsal oldu. Ünsal, emekçilerin taleplerini yükseltmek için alanlara indiklerini belirtti. Sedat Ünsan anayasa değişikliğine de değinerek taslağın kamu emekçileri yönünden kabul edilemez olduğu vurguladı.
Türk-iş il temsilcisi Rıfat Pakkan ise barış özgürlük ve demokrasi için meydanlarda olduklarını her türlü baskıya rağmen sosyal adalet için uğraşmaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti.
Şehit olan 4 asker için taziyelerini dile getirerek konuşmasına başlayan Kamu-sen il temsilcisi Muammer Öner’in konuşması “Kahrolsun PKK sloganları ile kesildi. Öner bu ülkeyi hiç kimse bölemeyecek dedi.
Devrimci iş sendikalar konfederasyonu tekstil il temsilcisi Yakup Aslandoğan daha fazla bir katılım beklediklerini ama Kayseri’de ki bazı işadamlarının işçilerine bayrama katılmak için izin vermediğini söyleyerek işverenleri eleştirdi.
Başından beri katılımı şaşırtan Memur-sen il temsilcisi Aydın Kalkan ise başlarda yaptığı konuşmalarda destek alsa da sonlara doğru darbe planlarını eleştirince CHP’nin hedefi oldu. AKP’ye yalakalık yapma diyen CHP’liler Aydın Kalkın’ yuhalayarak kürsüden inmesini istediler. Buna rağmen Kalkan konuşmasına devam etti ve “Ergenekondan da Balyozdan da Sarıkızdan da hesap sorulmalıdır” dedi.
Kalkan konuşmasının sonunda yoğun güvenlik eşliğinden meydandan ayrıldı. Kalkan’a tepkiler sorulduğunda demokratik bir hak olarak değerlendirdi.
CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise Kalkan’ın siyaset yaptığını hükümet taraftarı bir konuşma yapacaksa sivil toplum örgütü kıyafetini çıkararak siyasi bir kıyafet giymesini istedi.
Şevki Kulkuloğlu geldiği gibi yine yoğun güvenlik önlemi altında partiye gitti. Bu sırada otoparkta bayrama devam eden örgütler davul çalarak halay çektiler.
Kayseri’de 1 Mayıs işçi bayramı bu görüntülerle sona ererken kutlamalar alınan olağanüstü tedbirler dolayısıyla olaysız tamamlandı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...