Sayfalar

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Baba Ocaklarına Ateş Düştü!

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na yapılan hain saldırı sonrası şehit düşen askerlerin evine ateş düştü.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla karakoluna yapılan saldırıda aralarında karakol komutanının da bulunduğu 4 asker şehit olurken, ikisi ağır 7 asker de yaralanmıştı. Şehit askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in (26) Kayseri'de yaşayan ailesine Garnizon Komutanlığı'nda görevli yetkilileri sabah saatlerinde acılı haberi bildirdi.
Evlatlarının şehit olduğunu öğrenen anne Nazmiye Koçyiğit ile baba Mustafa Koçyiğit, gözyaşlarına boğulurken, 1 yıllık eşi Lale Koçyiğit ise fenalık geçirdi. Burada gözyaşları içerisinde konuşan acılı baba Mustafa Koçyiğit, "Yeter ki vatan sağ olsun" dedi.

Kemal Koçyiğit'le bir yıl önce evlenen Lale Koçyiğit de acı haberi alır almaz askerler eşliğinde babasının kolunda kayınpederinin evine geldi. Ayakta durmakta güçlük çektiği görülen acılı eş, ''Kemalim, aslanım'' diye ağladı.

Şehit Koçyiğit'in bir yakını da ''Yalan diyin, Kayseri'yi başınıza yıkarım. Yiğidim ölmedi'' diye ağlayarak fenalaştı. Sağlık ekipleri hemen kadına müdahale ett.

KİLİS

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu civarında teröristlerle sağlanan sıcak temas sonucu şehit olan Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in Kilis'teki evine ateş düştü.

Dün gece Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu yakınlarında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Sarıyayla Jandarma Karakolu Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk ile 3 asker şehit oldu.

Şehit Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in ailesinin yaşadığı Nedim Ökmen Mahallesi Çiçekli Sokak'taki ikametine acı haber ulaştı. Hasan Özüberk'in ailesine acı haberi Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan verdi.

Şehit Özüberk'in babası İsmail Özüberk ile Annesi Sultan Özüberk ve kardeşlerinin ayakta durmakta zorluk çektikleri gözlendi.

Şehit Özüberk'in evinde ağırtlar yakılırken, şehit evinin bulunduğu yerde ambulans hazır bekletiliyor. Şehit'in evine Türk bayrağı asıldı. Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in 4 erkek bir kız kardeş olmak üzere 5 kardeş oldukları öğrenildi.

Şehit Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in dana öncede Şırnak'ta görev yaptığı ikinci şark görevi için geçen yıl Tunceli'ye tayin olduğu, 1 yıldır, Nazımiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'nda Karakol Komutanı olarak görev yaptığı öğrenildi. Özüberk'in evli ve 14 yaşında Metihan ile 6 yaşında Nehir isminde çocuğu olduğu ifade edildi.

5 kardeşten ikincisi olan Şehit Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in ailesinin eğitim durumu nedeniyle İzmit'te oturduğu öğrenildi.

FETHİYE

Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Adem Şimşek'in Muğla'nın Fethiye ilçesindeki evine ateş düştü.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla Karakolu'na dün gece teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 4 askerden Adem Şimşek'in (21) Kemer Beldesi Alaçat köyündeki baba ocağına bu sabah ulaşan acı haberle ateş düştü. Terhisine 18 gün kala şehit olan erin babası Ramazan Şimşek ve annesi Müzeyyen Şimşek gözyaşlarına boğuldu. Köydeki herkes şehit askerine evine toplanırken eve ve sokak girişine Türk bayrakları asıldı. Şehit askerin cenazesinin bugün ikindi namazı sonrası köyde defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: www.nethabercilik.com

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...