Sayfalar

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Doğruysa yuh olsun!

MHP, Kandil Dağı ve Mahmur’dan gelen PKK’lılar için Habur’da kurulan geçici mahkeme salonundaki Türk bayrağı ve Atatürk portresinin indirildiğini öne sürdü.
MHP, Habur'daki geçici mahkeme salonundan Türk Bayrağı'nın indirildiği iddiasını ilk olarak
İstanbul'da TBMM Başkanvekili Meral Akşener aracılığıyla gündeme getirmişti.
Akşener, 20 Nisan’da İstanbul’da katıldığı bir programda,
"Habur'da davul-zurnalı karşılamalarla dağdan indirilen PKK'lılar, mobil mahkemece serbest bırakıldı. Bir okulun sınıfında yapılan yargılama öncesi, duvarda asılı duran Türk bayrağı ve Atatürk resmi, 'teröristleri tahrik etmesin' düşüncesiyle hâkimin talimatıyla indirilmiştir" dedi.
MHP, bu iddiayı anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri yapılırken TBMM Genel Kurulu'nda da gündeme getirdi. MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, komisyon sıralarında oturan Ergin'e, "Habur’daki PKK’lı teröristlerin kurduğunuz mobil mahkemede yargılanması sırasında, odadaki Atatürk portresi ve Türk bayrağı indirilmiş midir?" diye sordu.
Ergin, "Habur’da yargılama yapılan salonda Atatürk resmi ile Türk bayrağının indirildiği iddiası üzerine muhakkik görevlendirilmiştir. Konu incelenmektedir, " yanıtını verdi.
19 Ekim 2009'da Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine 8'i Kandil Dağı'ndan, 26'sı da Mahmur Kampı'ndan olmak üzere 4'ü çocuk 34 kişi, Habur Sınır Kapısı'na gelmiş, sınırda kurulan savcılık ve mahkeme tarafından sorgulanmıştı.
34 kişiden 29'u savcılık, 5'i Silopi Sulh Ceza Mahkemesi'nce serbest bırakılmıştı. Geçen hafta ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kişilerin 30’u hakkında terör örgütüne yardım yataklık gerekçesiyle, 15 yıl hapis istemiyle dava açmıştı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...