Sayfalar

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Çocuklar tam 213 gündür kayıp


Talas ilçesinde, geçen yıl Ramazan Bayramı nın ikinci gününde çocukları kaybolan Tekin ailesi, anneler gününü buruk kutluyor. Çocuklarının bulunmasını isteyen Anne Leyla Tekin, acılarının her geçen gün büyüyerek devam ettiğini belirtti.
Dilruba ve Ahmet Tekin kardeşler, geçen yıl Ramazan bayramında komşu çocukları Türkan Ay ile birlikte şeker toplamaya çıktı. Kendilerinden bir daha haber alınamayan çocuklara 213 gündür ulaşılamıyor. Anneler Günü ne buruk ve büyük üzüntü içerisinde giren Leyla Tekin, Ahmet ve Dilruba nın hasretinin her geçen gün büyüyerek devam ettiğini belirtti.
Bayram ve özel günlerde bu acının daha da büyüdüğünü anlatan Leyla Tekin, yapılan aramalara rağmen çocuklarının bulanamadığını ifade ederek, "Her şeyin yapıldığını düşünüyoruz ama onların bulunmasını istiyoruz. Bizim acımız her geçen gün büyüyor. Geçen yıl Anneler gününü birlikte kutlamıştık. Mutluluk içerisinde idik. Ama bu yılki Anneler Günü bizim için hüzün ve büyük acı içerisinde geçiyor. Anneler Günü nde çocuklarımın gelmesi ise bizim için hayatımızdaki en büyük hediye olurdu" dedi.

Anne Leyla Tekin, kayıp oldukları günden beri her gün ziyaret ettiği çocuklarının odasında onlara ait elbiseleri bağrına basıp koklayarak acısını dindirmeye çalışıyor. Baba Hamza Tekin, aramalara rağmen çocuklarının bulunamamasının acılarını katladığını belirtti. Meclis tarafından kurulan komisyonun sadece çocukların nasıl kayıp olduğuna dair bilgi aldığını hatırlatan Hamza Tekin, "Umarım bizden alınan sadece bilgi olmaz ve çocuklarımızın bulunması adına farklı bir çalışma başlatılır. Bizim aklımıza gelmeyen aramalar yapılır ve bulunur. Bizim için en büyük hediye onların evlerine geri dönmesidir" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...