Sayfalar

10 Mayıs 2010 Pazartesi

'Devlet işi. Biliyorum'

CHP lider Baykal dün kendisini arayan gazetecilerle konuştu.CHP lideri Deniz Baykal'la dün telefonda görüşen Akşam gazetesinden Ersin Bal'ın haberine göre CHP Lideri Baykal, hafta sonunu sokağa adım atmadan evinde geçirdi.

Yaklaşık 2 hafta sonra gerçekleştirilecek olan CHP Olağan Kurultayı öncesine denk gelen bu gelişmenin ardından, Deniz Baykal'a yönelik 'istifa' çağrıları ve 'Kemal Kılıçdaroğlu' adı dillendirilmeye başladı.

TELEFONLARA ÇIKTI
Ersin Bal, dün akşam üzeri yaptığı görüşmede, Baykal'ın 'istifa' olasılığını da büyük oranda çürüttüğünü belirterek 'Yazılıp çizilenleri okuyorum. Kurultay bağlantılı yorumlar, ama aslı astarı yok' dediğini yazdı.

Baykal, 'Son birkaç gündür yaşananları yarın (bugün) MYK toplantısında değerlendirip, bir açıklama yapacağız' demekle yetindi.

OLCAY HANIM AÇIKLAMA YAPMADI

Baykal eşi Olcay Hanım'a atfen bazı gazetelerde yer alan 'Bunların üstesinden beraber geleceğiz' haberlerine ilişkin olarak ise 'Olcay Hanım'ın medyaya yapılmış bir açıklaması yok, ama herkes kendisine göre değerlendiriyor' dedi.
DEVLET İŞİ

Milliyet'ten Aslı Aydıntaşbaş'ın haberine göre ise Baykal, dün iki günlük sessizliğini bozarak çok yakınındaki bir isme “Bu bir devlet işi. Biliyorum” demiş.

CHP kurmayları, kasetin iddia edildiği gibi “kurultay hesaplaşması” ya da uluslararası bir gücün işi değil, anayasa sürecinde CHP’yi etkisizleştirmeye yönelik olduğunu düşünüyor.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...