Sayfalar

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Kabus geri döndü!

İzlanda'daki Eyyafyallayöküll yanardağının kül bulutu Türkiye sınırına dayandı.
Geçtiğimiz hafta yeniden faaliyete geçen İzlanda'daki Eyyafyallayöküll yanardağının püskürmesiyle oluşan kül bulutları hafta sonunda güney Avrupa ülkelerini vurdu.
Fransa, İtalya, Portekiz ve güney Almanya'da hava trafiğini etkileyen volkanik kül bulutlarının bugün Türkiye'ye ulaşması bekleniyor.
Kül bulutlarının, Ege'nin güneyinde İzmir ve Muğla'nın yanı sıra başta İstanbul olmak üzere Marmara genelinde de "hafif" şekilde görülmesi bekleniyor.
Kül bulutlarının yoğunluğunun güney Avrupa ülkelerine göre az olacağı belirtilirken, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün önümüzdeki saatlerde konuyla ilgili açıklama yapacağı açıklandı.
DÜN İSPANYA BUGÜN TÜRKİYE
Eyyafyallayöküll Yanardağı'nın oluşturduğu kül bulutu, dün İspanya'ya ve İtalya ulaşmıştı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kül bulutuyla ilgili olara şu uyarı yapıldı: ''Yapılan son tahminlere göre, 9 Mayıs Pazar günü sabah 09.00'dan 15.00'e kadar olan sürede, 20 bin - 35 bin feet uçuş seviyeleri arasında, Marmara'nın güneybatısı kül bulutundan hafif olarak etkileneceği tahmin edilmektedir.
Volkanik patlamaların etkisi, uydu görüntüleri ile takip edilerek, atmosferik sirkülasyon ve önümüzdeki periyotlarda üst seviye rüzgarlarının yön ve şiddetindeki değişiklikler dikkate alınarak yeni değerlendirmeler yapılacaktır.''
HAVA TRAFİĞİ AKSIYOR
İzlanda'daki yanardağdan yayılan kül bulutlarının uçuş güvenliği için tehlike oluşturmayı sürdürmesi, İrlanda hava trafiğini aksatmaya devam ediyor.
Geçen ay bazı Avrupa ülkeleriyle birlikte hava sahasını 6 günlüğüne kapatan İrlanda'daki havalimanlarında uçuşlar günlerdir kesintili olarak yapılabiliyor.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...