Sayfalar

14 Mayıs 2010 Cuma

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından "Farklı Açılardan Eczacılığa Bakış" konulu bir panel düzenlendi.


Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından "Farklı Açılardan Eczacılığa Bakış" konulu bir panel düzenlendi.
14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü sebebiyle ERÜ Eczacılık Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen panelde, Türk Eczacılar Birliği 12. Bölge (Kayseri - Niğde) Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çetin ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar katılımcı olarak bulundu. Panelde konuşmacı olarak ise Doç. Dr. Fatih Demirci, Baş Eczacı Nuran Yozgat, Eczacı Şerif Boyacı, Eczacı Uğur Güntan katıldı. Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Müberra Koşar, hastasını günlük yaşamından tanıyan eczacıların birer sağlık çalışanı olarak hizmet verdiklerini hatırlatarak, "Sadece ilaç değil dikkat edilmezse pek çok yararlı sandığımız yiyecekler dahi zararlı olabiliyor. İlaç kullanımı oldukça özen gösterilmesi gereken konulardan bir tanesidir. İlacın hastaya sunumu takdimi ve geri dönüşümümü alınması uzman takibinde olmak zorundadır. Maalesef toplumumuzda komşu ve arkadaş tavsiyesinde birçok ilaç kullanılmakta ve geri dönüşümü olumsuz olmaktadır. Bu bakımdan eczacılık mesleğine yönelik önemini daha iyi anlaşılması gerekiyor. Bu tür ürünlerin eğitimini alan tek grup biz eczacılarız. Meslek ve eczacılar birinci basamak sağlık sektörünün yapı taşlarındandır. Ülkemizde ilaç üretimi yetkisi sadece eczacıya aittir. Bugün klasik eczane eczacılığı olmaktan çıkarak, ilaçla ilgili diğer alanlara kaymış durumdadır" diye konuştu.
Tüm dünyada yanlış ilaç kullanımından kaynaklanan zararları önlemek amacıyla klinik eczacı çalıştırıldığını kaydeden Koşar, "Çünkü ilacı bilen eczacıdır. Günümüzde halk sağlığını tehdit eden yeni hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Bunların tedavisi amacıyla uygulanacak ilaçların üretimi için daha çok eczacı istihdam edilmeye başlanmıştır" ifadesinde bulundu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...