Sayfalar

14 Mayıs 2010 Cuma

İran sansür istedi

İran'daki recm olayını anlatan Soraya'yı Taşlamak filmi bugün gösterime giriyor.
İran Büyükelçiliği, İran’daki recm olayını anlatan filmin yasaklanmasını istedi. Ancak Türkiye, her seferinde gelen talebe olumsuz yanıt verdi. Film bugün vizyona giriyor. Filmi 18 yaşından küçükler seyredemeyecek
İran, Freidoune Sahebjam’ın İran’da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenerek yazdığı aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan ve ‘Soraya’yı Taşlamak’ filminin gösterilmesinin yasaklanması için resmi girişimde bulundu.
İran Büyükelçiliği, yaklaşık 3 hafta önce, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na bir yazı ile başvurup “İlişkilerimize zarar vermemek adına filmin gösterimden kaldırılmasını” istedi. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı da Kültür Bakanlığı’ndan konunun incelemesi için bilgi talep etti. Kültür Bakanlığı ise konuyla ilgili olarak İstanbul Telif Hakları Müdürlüğü’nden bilgi istedi.
Telif Hakları “henüz adı geçen filmin denetim başvurusunun yapılmadığını başvuru sonrası gerekenin yapılacağını” belirtti. Hafta başı tamamlanan denetim sonucunda ise “Çocuklara kötü örnek teşkil edecek yoğun şiddetten dolayı 18 yaşından büyüklere gösterilebilir” kararı çıktı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...