Sayfalar

19 Ağustos 2010 Perşembe

AKP aslında "Hayır" demiş.

AKP Anayasasının darbecileri yargılamayacağının kesinleşmesinin ardından, MHP'nin bu yöndeki teklifini AKP'nin üç sene önce reddettiği ortaya çıktı.
2 Ekim 2007'de MHP'nin vermiş olduğu "Darbecilerin yargılanmasının önündeki zaman aşımı engeli kaldırılsın" teklifi, AKP tarafından reddedilmiş.
MHP'nin referandum gerçeklerini anlatmak için kurduğu www.referandumoyunu.comsitesindeki "Darbeciler yargılanacak mı?" bölümünde yer alan bilgiye göre:
Bu anayasa değişikliği geçse dahi, o dönem geçerli olan Türk Ceza Kanunu'na göre zaman aşımı süresi 20 yıl (yirmi)olduğundan hiçbir darbeci yargılanmayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2 Ekim 2007 tarihinde verilen 12 Eylül 1980 darbecilerinin yargılanması konusunda "zaman aşımının durdurulması" hakkındaki önergemizAKP'LİLERİN OYLARIYLA REDDEDİLMİŞTİR.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin zaman aşımı ile ilgili önergesi, AKP tarafından reddedilmeseydi, geçici 15.maddenin kaldırılmasıyla 12 Eylül zalimlerinin yargılanması mümkün olacaktı.

AKP, Milliyetçi Hareket Partisi'nin "zaman aşımı önergesini reddederek, 12 Eylül'ün işkenceci katillerini hesap vermekten kurtarmıştır. Ancak bugün halkımıza yalan söylemektedir.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...