Sayfalar

19 Ağustos 2010 Perşembe

PKK ‘EVET’ DEDİ!

Terör örgütünü İmralı’dan yönetmeyi sürdüren bebek katili BDP’nin ‘boykot’undan daha etkin destek için devreye girdi

AKP, ABD, AB ve PKK aynı safta
Söylemlerİ daha önce de sık sık örtüşen AKP ve terör örgütü PKK, referandum için de aynı çizgide buluştu. Sıkı ’evet’çi ABD ve AB’nin ardından AKP’ye açık destek veren terör örgütünün İmralı’daki elebaşı Abdullah Öcalan, avukatları aracılığıyla ’evet’ için adeta kampanya başlattı.
Sözde boykot yerine aktif destek!
DTP’nin kapatıldığı dönem ’sine-i millet’ konuşulurken “Doğru Meclis’e!” diyerek BDP’ye grup kurduran ve partiyi de yönettiğini gösteren Öcalan, AKP’nin önünü açmak için alınan sözde boykot kararını da iptal etti ve “Halkımız özgür. Referandum sonrası duruma bakarız” açıklaması yaptı.

‘BM formülü’ için sıkı çalışma var
Sözde eylemsizliğin ardında yatan ’BM eliyle özerklik’projesi için de sesler yükselmeye başladı. Eski DTP’li Ahmet Türk, “Irak ve Afganistan’da iç çatışmalar yüzünden BM devreye girdi. Burada da arabulucu olabilir” derken, PKK elebaşılarından Remzi Kartal da projeye destek (!) açıkladı.

‘Öcalan Hoca’dan 15 Ağustos vaazı!
Sonunda bu da oldu ve bebek katili Öcalan’ın yıllar önce ‘15 Ağustos’la ilgili bir konuşması Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesindeki bir cami hoparlöründen yayınlandı. Cami önünde olaylar çıktı, jandarma vatandaşları havaya ateş açarak dağıttı. Olayla ilgili soruşturma açıldı. 

Haber: Önsel ÜNAL
PKK elebaşısı Abdullah Öcalan, avukatlarıyla yaptığı haftalık görüşmede PKK’nın duyurduğu sözde eylemsizlik kararını desteklediğini söyledi. 12 eylüldeki Anayasa referandumuyla ilgili de açıklamalar yapan Öcalan, “Halkımız son güne kadar tartışsın, gelişmeleri izleyip ona göre kararını versin” dedi. Avukatlarıyla görüşen teröristbaşı, BDP’nin aldığı ’referandumda boykot’ kararının esnetilebileceğine dair imalarda bulundu. 
Tavır almalıyız
Öcalan şunları söyledi: “Referandum meselesi önemli bir konu. Bilindiği gibi bu anayasa paketinde Kürtleri doğrudan ilgilendiren bir husus yoktur; Kürt meselesi adeta yok sayılmıştır. Halkımız da konuyu her türlü tartışmada serbesttir. Bu düzenlemeler AKP’nin kendi hegemonyasını kurabilme ihtimalinin önünü açıyor. Bunu görüp bu tuzağa da düşmemek gerekiyor. Halkımız da son güne kadar tartışsın, gözlem yapsın. Buna göre kendi kararlarını versin, eğilimlerini olgunlaştırsın. Biz biliyoruz ki, ” evet “ diyen taraf, İslamcı milliyetçi kesimdir. Ama karşılarındakiler de ulusalcı milliyetçilerdir. Ama biz bu demokratik gelişmelere göre demokratik bir tavır almalıyız.” Teröristbaşı Öcalan bu sözleriyle, referandumda ’evet’verilmesi çağrısında bulundu.
Herkes iyi değerlendirsin 
PKK’nın referanduma kadar bekleyeceğini ve hükümetin tavrına bakacağını belirten teröristbaşı Öcalan, “Bu eylemsizlik süreci AKP’nin ne kadar samimi olup olmadığını açığa çıkaracak. Eylemsizliğe karşı ordunun tavrı da belli olacak. Bu sürenin sonuna doğru gelişmeleri izleyip yeni bir değerlendirme yapacağım. Bundan sonra oyalama kabul etmeyeceğiz. Ben daha önce çekiliyorum derken de bu oyalamalar yüzünden devletin, hükümetin ciddi bir yaklaşımı olmadığı sonucuna vararak öyle bir karar almıştım. Bundan sonra da oyalamaya çalışırlarsa, ben artık bir şey yapamam” diye konuştu. Öcalan, bütün sivil toplum örgütleri, aydınlar, yazarlar, sosyalistler ve demokratların da, ateşkes sürecini iyi değerlendirmesini istedi. 
AB ve ABD’den destek
Daha önce de AB ve ABD, referandum konusunda AKP’ye destek vermişti. Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Birliği Komisyonu, geçen ay referandumda “Evet” oyu kullanılması çağrısında bulunmuştu. Washington’dan da buna benzer açıklamalar yapılmıştı.

Bölücüler yine ortalığı karıştırdı
Geçen hafta Batman’ın Beşiri ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen Suriye uyruklu terörist Mehmet Ömer’in ailesi, cenazeyi Suriye’ye götürmek üzere Nusaybin ilçesine götürüldü. İlçe girişindeki Çatalözü köyü mevkinde polis, cenaze arabasına eşlik eden aralarında BDP’li il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu gruba sınır kapısının kapalı olduğunu, cenazeyi Kilis üzerinden Suriye’ye götürmeleri gerektiğini söyledi. Buna itiraz eden grup ile güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı. Polis, gruba basınçlı su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Daha sonra yapılan görüşmelerin ardından cenaze Nusaybin Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gönderildi.
Polisi taşladılar
Mersin’de çocuklardan oluşan grup, olası izinsiz gösterilere karşı önlem alan polise taş attı. Alınan bilgiye göre, Çevik Kuvvet Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı polisler, olası izinsiz gösterilere karşı Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi’nde önlem aldı. Çocuklardan oluşan bazı grupların, Siteler Polis Merkezi önünde önlem alan polislere 156. Cadde ve ara sokaklardan taş atması üzerine, polis gaz bombası ve plastik mermi atar kullanarak çocukları dağıttı. Bu arada bir grup çocuk, görevden dönen polis merkezine ait minibüse 156. Cadde’de taş atmak istedi. Minibüsün yanında yürüyen bazı polisler havaya ateş açarak grubu uzaklaştırdı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...