Sayfalar

19 Ağustos 2010 Perşembe

Şehit analarının yüreği hayır diyor

Halk oylamasına sunulan referandum paketi için şehit aileleri "Hayır" oyu vereceklerini açıkladılar. 

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse ve Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, "Bize Habur acısını yaşatan, şehit ailelerinde çok teröristlere itibar gösteren bu hükümete de bu hükümetin anayasasına da hayır diyoruz" ifadelerini kullandılar. Dernek Başkanları, şehit ailelerinin, hükümet tarafından iftar yemeklerinde toplanarak kullanılmak istendiklerini belirterek, hükümete tepki gösterdi.

-ŞEHİT AİLELERİ FEDERASYONU: "İFTARI DA REFERANDUMA ALET ETTİLER"-

Bazı çevrelerin, şehit ailelerini amaçları doğrultularında kullanmak için iftar yemeklerine davet ettiklerini ifade eden Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Bazı çevreler, bilhassa da hükümet ve bu partiye yakın çevreler, şehit ailelerini iftar yemeklerine davet edip, referanduma evet dedirtiyorlar. Ancak şunu söyleyeyim; biz bu referandum da Habur'dan gelişlere mi evet diyeceğiz. Ne kadar hain varsa, taş atan çocuklar gibi, bir sürü PKK'lı affedildi.

Biz buna mı evet diyeceğiz. Benim şahsi görüşüm kesinlikle, referandumda hayır oyu kullanmaktan yanadır" dedi.

Hükümetin Habur'da kendisine yakın savcıları görevlendirerek, PKK'lıları serbest bıraktırdıklarını ileri süren Köse, "Biz neye evet neye hayır diyeceğimizi de bilmiyoruz. Bu hükümet Habur'da görevlendirdiği savcılarla PKK'lıların serbest kalmasını sağladı. Şimdi biz bu zihniyetin yargıyı kuşatmasına izin mi verelim? Kesinlikle ben evet demeyeceğim. PKK ile mücadele eden komutanlar bir buçuk, iki senedir içerdeler. Cezaları neydi içerde tutuldular. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir devlete kafa tutuyor bu kişiye kimse ses çıkaramıyor. Biz bu insanların hazırladığı anayasaya mı evet oyu vereceğiz. Şehit ailelerinin oyu kesinlikle hayırdır" diye konuştu.

-ŞEHİT ANALARI DERNEĞİ: "ANA YÜREĞİ HAYIR DİYOR"-

Hükümet'in uyguladığı politikaların, şehit ailelerini rahatsız ettiğini ifade eden Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, "Bu hükümet canımızı çok yaktı. Bu nedenle benim gibi bir çok şehit anası bu referandumda hayır oyu kullanacaktır. Biz farkındayız ki, hükümet bu referandumda evet desteğini alırsa, şehit ailelerini üzecek daha çok olaya imza atar. Bu nedenle bizim görüşümüz kesinlikle hayırdır" dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...