Sayfalar

19 Ağustos 2010 Perşembe

Kılıçdaroğlu'nun boyu ve soyu!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun önce boyunu şimdi de soyunu sorguluyorlar.
Boyu kaç santim bilmem de soyu belli, bu sütunda dillendirdik, ailesi Horasan'dan gelme yani Türkoğlu Türk, peki o iddiayı seslendirenler nereden geldi bilen var mı?
Onlara da Rum ya da Yahudi dönmesi diyenler var!
Bırakın söylenenleri yazılan kitaplar var!
Ne yani o yazılanlar doğru mu?
Canan Arıtman, “Abdullah Gül’ün annesi Ermeni kökenlidir” dediğinde kıyameti koparanların bugünkü tutumuna ne demeli peki?
Bu ne riyakarlık, bu ne ikiyüzlülük!
Soy-sop edebiyatını yapmanın adı kafatasçılık değil mi?
Peki İslâm’da var mı böyle bir ırkçılık anlayışı?
Görüyorsunuz bunların İslâmla olan ilişkisi onu ters-yüz edip istismar etmekten ibarettir!
Hem onlar değil mi her fırsatta Osmanlı sultanlarına methiyeler düzenler!
İyi de o sultanların anneleri hangi kökenden geliyordu bilinmiyor mu?
Yok, hayır Kemal Bey bütün bu çamur atmalara aslında kızmak yerine sevinmelidir!
Niçin mi?
Hakkında söylenecek başka hiçbir şey bulamayıp bu tür komikliklere müracaat ettikleri için!
Adama, arsız, hırsız, vurguncu, soyguncu, hortumcu ya da ülkeyi sattı  diyemiyorlar!
SSK’da Genel Müdürlük yaparken çocuklarına gemi aldı, pırlanta mağazası sahibi yaptı, İstanbul Boğaziçinde denize nazır villa aldı diyemiyorlar!
Damadına devlet bankasından ipoteksiz 750 milyon dolar kredi verip gazete sahibi yaptı diyemiyorlar!
Bush ve Barzani ile anlaşıp Kürdistan’ın kurulmasına onay verdi, Kıbrıs’ı  Rum’a peşkeş çekti, BOP’ın eş başkanı oldu diyemiyorlar!
Bütün bunlar denemeyince de başka şey kalmadığı için boyu ve soyu ile uğraşıyorlar!
Bre utanmazlar, boy ve soy dediğiniz şey Yüce Yaradan’ın takdiridir ki aslına bakarsanız Sayın Kılıçdaroğlu boyu ve soyu ile her birinize de fak atar!
Dedik ya saldıracak başka şey bulamadıkları için bir yerlerden saldırmak  istiyorlar.
Sadece bu tablo bile Kılıçdaroğlu’nun bunları ne kadar ürküttüğünü gözler önüne seriyor!
Herkesin sindirildiği susturulduğu ve teslim alındığı bu tabloda Kemal Kılıçdaroğlu AKP diktatörlüğünü yıkma adına bir büyük umuttur.
Bugünkü tabloda Kılıçdaroğlu’nu sahiplenmek, Türkiye’nin birliği
ve bütünlüğünü sahiplenmekle aynı şeydir!

SİNERJİ...
Karayılan açıkladı, AKP-PKK ruh ikizi!
PKK’nın Kandil önderi Murat Karayılan, örgütün haber ajansı Fırat’a verdiği demeçte, AKP ile Öcalan’ın anlaştığını ve ateş-kes kararını bunun için aldıklarını söyledi. Görüyorsunuz ruh ikizi ya da üçüzü olan CHP-MHP, BDP değil, AKP ile PKK’dır, bunu ben demiyorum bizatihi PKK’nın Kandil’deki  lideri söylüyor. İşte tam bu noktada muhalefetin ama özellikle de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin devreye girip kıyameti koparması ve Başbakan’ın yaptığı saptırmayı yüzüne vurması gerekiyor. Bunun yapılacağı yer de meydanlardır. Dün de yazdık, böylesi maratonlarda meydanlar ayrı bir sinerji yaratır ve sokağa hakim olmanızı sağlar. MHP liderliği ve kadroları hiç olmazsa büyük illerde miting yapma konusunu bir kez daha gözden geçirmelidir. Yahu miting olmadan kampanya olur mu?

TECRÜBE...
Baykal’a dün savcı, bugün mağdur diyorlar!
Bu AKP güruhu ve yandaşlarına akıl-sır erdirmenin imkanı yok! Hilenin, saptırmanın, dezenformasyonun, kandırmanın bin türlüsü bunlarda. Son  olarak Deniz Baykal için yapılan malum kaset servisinin Ergenekon’un marifeti olduğunu iddia ediyorlar ve Ergun Poyraz’ın sözde notlarını kullanmak istiyorlar. Yahu biraz insaf diyoruz, zira onlar değil mi Deniz Bey’i aylar ve hatta iki yıl boyunca sürekli olarak Ergenekon’un nasıl avukatlığını yaparsın diye yerden yere vuran! Bunu yapanlar şimdi CHP’de kaos yaratmak ve Baykal’ı kışkırtmak adına bin türlü şey uyduruyorlar. Bereket versin Deniz Bey deneyimli de bunlara alet olmuyor!

PES...
TÜSİAD’a niye tarafsızsın fırçası!
Başbakan’ın TÜSİAD’a hücumu gerçekte kayıkçı kavgasıdır ve çatacak yeri kalmayan ve mağduru oynayamayan Erdoğan’ın sığındığı son kaledir. Adam gerginlikten besleniyor ya, bir yere çatacak ama asker dahil her yeri dümdüz ettiği, artık çatacak bir kurum da kalmadığı için TÜSİAD’ın referandumda tarafsız kalacağız beyanına hücum ediyor. Yahu  TÜSİAD hayır vereceğiz demedi -ki onu da diyebilir- sadece tarafsız kalacağını açıkladı. Olsun bu bile Tayyip Bey’in saldırmasına yeter zira onun derdi bir heyula ya da öcü yaratıp ona saldırmak ve kendisi için ne kahraman adammış dedirtmektir... Her canlı bir şeyden beslenir ya, bu hadisede görüldüğü gibi Erdoğan da  ona buna sataşmak, tehdit etmek ve her şeyi istismar etmekten besleniyor!
 
Sabahattin Önkibar - Yeniçağ

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...