Sayfalar

19 Ağustos 2010 Perşembe

Bu parmak Kayseri'ye yeter de artar bile...

Kayseri'de bir işçinin parmağı koptu. Kayseri bir sanayi şehri, OSB'de ister istemez bazı iş kazaları meydana gelebiliyor. Kayseri'deki hastaneler çaresiz kaldılar, özellikle de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisinde iki saat bekletilen hasta, parmağının burada da tedavi edilemeyeceği söylenerek Ankara'ya sevk edildi ve  hasta helikopterle Ankara'ya götürüldü.
Basında çıkan haberlerden rahatsız olan Erciyes Üniversitesi Başhekimi Prof.Dr.Muhammet Güven, kendilerini savunup bir dizi açıklama yapmış. Kimin ne dediğinin bir önemi yok. Çünkü, bu parmak Kayseri'ye yeter de artar bile. Burada sonuç önemli... Demek ki Kayseri gibi bir sanayi şehrinde kopan bir parmağı dikebilecek bir hastane yoksa, Kayseri bu noktada sınıfta kalmış demektir. Başhekim Güven, hastaya neden müdahale dilemediğini çok güzel anlatmış ve Tıp Fakültesini de kurtarmış.Lakin, buradaki mesele o değil ki... Bunca sanayici ve işadamının bulunduğu bir şehrin yöneticilerine sormak gerekir.Ola ki böyle bir iş kazası oldu, Ankara'ya taşınmaya devam mı? Bunca yıldır destek verdiğiniz ve hayır işlediğiniz Erciyes Üniversitesinde bugüne kadar böyle ameliyatların yapılabilmesi için gerekli alt yapının olmadığından haberdar mıydınız? Yoksa siz de bizim gibi şoka mı girdiniz?
Bu parmak bu Kayseri'ye yeter de artar bile... öyle değil mi?

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...