Sayfalar

12 Ağustos 2010 Perşembe

AKP'den müftüye sürgün

Hükümet kendi politikalarına aykırı bulduğu din görevlilerini kıskaca aldı. Şehit askerin cenazesinde İstiklal Marşı'ndan dizeler okuyan Bakırköy Müftüsü, Mersin'e müftü yardımcısı olarak sürüldü.
AKP, eylemleri ve söylemleriyle kendi çizgisinde yer almayan din görevlilerine operasyon başlattı. Ramazank ayına kadar gelen süreçte, yaklaşık yüz müftünün görev yeri değiştirildi. AKP'nin gazabına uğrayan müftülerden biri de Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun oldu. Şehit cenazesinde İstiklal Marşı'ndan iki kıta okuyan Müftü Uzun, lojmanı d ahi olmayan Mersin'e müftü yardımcısı olarak tayin edildi. Müftü Uzun'la birlikte Çankaya ve Biga müftülerinin de aynı göreve sürüldüğü öğrenildi.
İSTİKLAL MARŞI KIŞKIRTMIŞ
Müftü Uzun'u sürgüne götüren olay ise 7 Aralık 2009'da Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde terörist saldırıda şehit düşen Jandarma Onbaşı Cengiz Sarıbaş'ın cenaze töreninde yaşandı. Şehit Sarıbaş'ın İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii'ndeki cenaze namazını Müftü Uzun kıldırdı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ve çok sayıda siyasinin de katıldığı cenaze töreninde Bakırköy Müftüsü Uzun, İstiklal Marşı'nın 6. ve 7. kıtalarını okudu. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Bazı basın yayın organlarında yer alan ve Diyanet İşleri Başkanlığı çevrelerinden edinilen bilgiye göre, AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Müftü Uzun7u arayıp, "Sen ne yapmak istiyorsun? Bölücülük tahriki yapıyorsun. Gel görüşelim." şeklinde konuştu. Ancak Uzun, AKP'li Kıyıklık'ın görüşme talebini reddetti.
İddialara göre, bunun üzerine İstanbul Valiliği nezdinde Müftü Uzun'u görevden alınması için girişimde bulunuldu. Ancak bu girişimler başarısız olunca, Ankara'daki Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan tayini gerçekleştirildi. Müftü Uzun 2000 yılında başladığı Bakırköy Müftülüğü'nde AKP'nin 2002 yılında yönetime gelmesiyle bir dizi soruşturmayla karşı karşıya kaldı.
Hakkında muhtelif şikayetlerle açılan müfettiş soruşturması sonucu Tekirdağ'ınr Çorlu ilçesine sürüldü. Ancak mahkemeye itirazda bulunan Uzun, aklanıp 3 yıl sonra Bakırköy'e döndü. Uzun'un Bakırköy'deki 9 yıllık süresi henüz dolmadığından, Mersin'e yapılan son tayinin de usulsüz olduğu ileri sürüldü.

Yeniçağ

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...