Sayfalar

12 Ağustos 2010 Perşembe

Google Amca, Melih Gökçek'in yolsuzlukları ile doldu taştı

Melih GÖKÇEK, Google'dan yolsuzlukları buluyormuş. Hatta Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluğunu da google'dan bulmuş. Gökçek ile ilgili yolsuzluklar google'da çarşaf çarşaf yayınlanıyor ve  bunlarla ilgili İçişleri bakanlığı izin vermediği için yargılama yapılamıyor. işte gökçekle ilgili iddialardan sadece biri:

Geçtiğimiz günlerde kimi basın-yayın organlarında "Damat beyin karlı alışverişi" başlığı ile yer alan haberlerde; Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılınç’ın damadı olan Mustafa Çubuk ile iş ortağı (ve nikâh şahidi) Bülent Sungur’un, Yukarı Dikmen Vadisi semtinde Turan Güneş Bulvarı üzerinde bulunan değerli bir arsayı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden sudan ucuza aldığı yazıldı. Haberlere göre damat bey ve ortağı, tahmini değeri 10 milyon TL olan ve belediye mülkiyetinde bulunan bu arsayı, 2 milyon TL lik bir bina ile takas etmişti ve burada lüks bir alış-veriş merkezi inşa etme niyetindeydiler.

Damat beyin nikâhını da bizzat kıyan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı İ. Melih Gökçek’in, belediyeye yani kamuya ait olan bir arsayı, damat beye sanki bir "düğün hediyesi" gibi verivermesi, bilinmesini isteriz ki onun belediyecilik anlayışının doğal bir sonucudur.
Çünkü Gökçek belediyeciliği; yandaşlarına her türlü kıyağı çekmek demektir. Çünkü Gökçek belediyeciliği; yolsuzluk, talan, soygun demektir !
Damat bey ile Gökçek’in bu "karlı alışveriş"i, biz Dikmen Vadisi halkını da yakından ilgilendirmektedir. Çünkü söz konusu arsa, yıllardır yaşadığımız Yukarı Dikmen Vadisi sırtlarında yer almaktadır, yani damat bey bizim komşumuz olmuş bulunmaktadır.
Öte yandan, bilindiği üzere İ. Melih Gökçek, biz vadi halkının yaşadığı Yukarı Dikmen Vadisi’nde bir "kentsel dönüşüm projesi"ni uygulama çabasındadır. İşte bu arsa alışverişi ile, söz konusu kentsel dönüşüm projesinin gerçekte kimler için yapıldığı, kimlerin çıkarlarına hizmet ettiği, bir kez daha açıkça görülmüştür.
Gökçek’in söz konusu kentsel dönüşüm projesine vadi halkı olarak karşı çıktığımız kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bunun öncelikli nedeni, bu projenin, yıllardır vadide yaşayan biz yoksul vadi halkını sokağa atacak olması, halkın barınma hakkını ve insanca bir yaşam özlemini yok saymasıdır.
Gökçek’in projesine karşı çıkışımızın diğer bir önemli nedeni ise, bu projenin gerçekte kamu yararına ve bütün bir kentin çıkarına hizmet etmediği, aksine birilerinin cebini kasasını doldurmak için tezgahlanmış bir yağma ve talan projesi olmasıdır. İşte proje alanında yapılan söz konusu arsa alış-verişi de, bu tespit ve itirazlarımızı bir kez daha doğrulamış bulunmaktadır.
Gökçek’in belediyecilik zihniyetinde "kentsel dönüşüm"; yoksul emekçi halkın barındığı ve rant değeri yükselmiş yerlere vahşice el koymak, orada yaşayan yoksul halkı zorla sokağa atmak, sonra da bu bölgelerde lüks konutlar yapıp satarak; böylece gerçekte damat beylerin alış-veriş merkezleri için paralı müşteriler yaratmaktadır.
Gecekondu halkına "işgalci" diyenler, onu sokağa atmayı marifet ve hizmet görenler; sanırız gerçekte kimin işgalci olduğunu, şimdi bir kez daha düşünmelidir.
Dikmen Vadisi halkı olarak, bir kez daha ilan ediyoruz; haklarımız, geleceğimiz ve onurumuz için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Gerçek işgalcilere karşı, yalnız kendi haklarımızı değil, bütün bir kentin geleceğini, kent halkının menfaatini savunacağız !
Ancak bunun için öncelikle, kentimizi damat beylere peşkeş çeken yönetim zihniyeti ile hesaplaşmak; yalnız bizler için değil, bu kentte yaşayan herkes için temel bir görev ve sorumluluktur.
Bunun için diyoruz ki;
İ. Melih Gökçek’i durduralım !

İ. Melih Gökçek gidecek; bu yağma, bu soygun, bu talan bitecek ! 

                                      Dikmen Vadisi Halkı 

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...