Sayfalar

12 Ağustos 2010 Perşembe

Levent Ersöz: Darbecilik namussuzluktur

EMEKLİ Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası'nın 72. duruşması başladı.

Duruşmada, emekli Tuğgeneral Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Levent Ersöz'ün, tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroşirurji Servisi'ndeki odasından, Silivri'de bulunan duruşma salonuna videokonferans yöntemiyle bağlanarak yapılan sorgusuna devam edildi. Aralarında Cumhuriyet Gazetesi eski Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Gazeteci Tuncay Özkan'ın da bulunduğu 36'sı tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mustafa Dönmez, Oğuz Bulut, İbrahim Özcan, Ersin Gönenci ve Muzaffer Öztürk katılmadı. Tutuksuz sanıklardan ise Orgeneral Hurşit Tolon duruşmada hazır bulundu.

ERSÖZ RAHATSIZLANINCA ARA VERİLDİ
Ersöz'ün avukatı Zeki Aksoy söz alarak iddianamede bazı maddi hataların olduğunu savunarak bu hatalara ilişkin taleplerde bulundu. Avukat Aksoy'un konuşması sırasında Levent Ersöz'e oksijen maskesi takıldığı görüldü. Ardından Ersöz'ün yanında bulunan naip hakim Hüsnü Çalmuk, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ü, Ersöz'ün rahatsızlandığını ve ara verilmesi gerektiğini belirtti.

Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün sağlık durumunun duruşma salonuna gelmeye elverişli olmaması nedeniyle 28 Nisan'da alınan ara karar gereği tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki odasından videokonferans yöntemiyle savunmasının alınmasına karar verilmişti. Savunması tamamlanan Ersöz'ün bugün çapraz sorgusuna geçilmesi bekleniyor.

DARBECİLİK NAMUSSUZLUK DEMEKTİR
İKİNCİ Ergenekon Davası'nın 72. duruşmasında emekli Tuğgeneral Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Levent Ersöz'ün çapraz sorgusuna geçildi. Tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroşirurji servisindeki odasından Silivri'de bulunan duruşma salonuna videokonferans yöntemiyle bağlanarak yapılan sorgusunda Ersöz, "Darbecilik namussuzluk demektir. Ne terörist ne de darbecilik suçlamasını kabul etmiyorum" dedi. Önceki duruşmadaki davranışları nedeniyle 5 duruşmadan men edilen gazeteci Tuncay Özkan savunma hakkının ihlal edilmemesi gerekçesiyle Ersöz'ün çapraz sorgu sırasında salona alındı.

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın Ersöz'e geçmiş olsun dileklerini iletmelerinin ardından sorularına geçtiler. Pekgüzel'in Ersöz'e ait olup olmadığını sorduğu birçok telefon numarasını hatırlatması üzerine Ersöz, "Bu kadar çok telefon numarasını hafızamda tutacak kadar kabiliyetli değilim. Aradan çok zaman geçti, kullandığım ilaçlarda zaman ve mekan olarak yanılmama neden oluyor. Görevim sırasında kullandığım numaraları Jandarma Genel Komutanlığı'ndan sorarsanız daha doğru cevaplar alırsınız" diye konuştu. Savcı Pekgüzel'in Faruk Demir'i nereden tanıdığı sorması üzerine Levent Ersöz şöyle konuştu:

"Faruk Demir ile beni Nuray Başaran tanıştırdı. Daha sonrada bir kez de randevu istedi. Bana benim hazırladığım iddia edilen darbe planlarından söz etti. Temin edip edemeyeceğini ve bilginin kaynağını sordum. Evrakı temin edebileceğini ve Hak-Der adlı bir dernek tarafından Amerikan Büyükelçiliği'ne Türkiye'de darba yapılacağı şikayetinde bulunulduğunu söyledi. Bir sonraki görüşmemizde evrakı bana getirmesini söyledim. Evrakları alınca konuyu Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'a anlattım. Eruygur hatta bu konuda bana espri yaptı ve 'Biz gereğini yaparız' dedi"

"DARBECİLİK NAMUSSUZLUKTUR"
Görev yaptığı dairenin bu belgelerle ilgisi olmadığını ifade eden Ersöz sesini yükselterek ve masaya elinde tuttuu kalemle vurarak, "Bu planlar kesinlikle Jandarma Genel komutanlığında hazırlanmadı. Darbenin D.'si yoktur. Darbecilik namussuzluk demektir. Ne terörist ne de darbecilik suçlamasını kabul etmiyorum" dedi. Bunun üzerine Ersöz Mahkeme Başkanı Köksal Şengün tarafından "Sesinizi yükseltmeden de sorulara cevap verebilirsiniz. Sağlığınız açısından da doğru değil" diye uyarıldı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...