Sayfalar

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Bu ne cesaret... KASKİ'de seçim kanununa muhalefet ediliyor

12 Eylül’de yapılacak referandum öncesinde siyasi parti il başkanları seçim yasakları konusunda Emniyet Müdürlüğü’nde hem bilgilendirilip hem de uyarılırken, bazı sendikalar bu konuda sınır tanımıyor. 
İktidar partisi AKP’ye yakınlığı ile bilinen Memur-Sen’in, kamu kurumu niteliğinde olan KASKİ’nin hizmet binasındaki ilan panosuna, “Referanduma Evet” şeklinde hazırladığı afişleri asmasına bazı vatandaşlar tepki gösterdi.  
Dükkanının camına, "Referandumda oyumuz hayır" şeklinde yazı asan bir esnafın Seçim Kanunu’na muhalefetten hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlatan vatandaşlar, “Muhalefettekiler yapınca yasak, AKP’lilere gelince her şey serbest mi?” şeklinde yorum yaptı.
12 Eylül’de yapılacak referandum öncesinde siyasi parti il başkanları seçim yasakları konusunda Emniyet Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Emniyet Müdürlüğü’ndeki toplantıda siyasi parti temsilcileri, seçim yasakları konularından hem bilgilendirilip hem de uyarılırken, bazı sendikalar bu konuda sınır tanımıyor. Tıpkı iktidar partisi AKP’ye yakınlığı ile bilinen Memur-Sen gibi. 
Hiçbir şeye aldırmayıp, kamu kurumu niteliğinde olan KASKİ’nin hizmet binasındaki ilan panosuna, “Referanduma Evet” şeklinde hazırladığı afişleri asan Memur-Sen’in bu tutumuna bazı vatandaşlar tepki gösterdi. KASKİ  hizmet binasına işlemlerini yaptırmak için giden vatandaşlar, panodaki ilanları gördüklerinde şaşırdıklarını belirterek, tarafsız kalması ve tek amaçlarının vatandaşa hizmet etmek olması gereken gereken  kamu kurumlarının da siya- sete alet olmasına isyan etti. 
 Bir süre önce dükkanının camına, "Referandumda oyumuz hayır" şeklinde yazı asan bir esnafın Seçim Kanunu’na muhalefetten hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlatan vatandaşlar, “Muhalefettekiler yapınca yasak, AKP’lilere gelince her şey serbest mi?” şeklinde yorum yaparak, yetkilileri göreve davet etti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...