Sayfalar

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Bütün avukatlar evetçi mi ki Ali Aydın bu imzayı attı?

Geçtiğimiz günlerde MÜSİAD’ın öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelerek, referandumda evet oyu kullanacaklarını kamuoyuna duyurmuşlardı. Söz konusu sivil toplum kuruluşlarından Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Tamer, daha sonra yaptığı açıklama ile söz konusu desteğin federasyon adına değil, bireysel bir destek olduğunu açıklamıştı. Şimdi Kayseri kamuoyu, homojen yapılara sahip olmayan ve farklı kesimden kişileri bir araya getiren diğer sivil toplum örgütlerinin tepkisini merak ediyor, öncelikle de avukatların bu konuya nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor. 
Elmacıoğlu İskender’de düzenlenen toplantıda MÜSİAD öncülüğünde bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, referandumda evet oyu kullanacaklarını belirterek, ortak bir bildiriye imza atmışlardı. Söz konusu basın açıklamasının ardından başlangıçta 58 kuruluşun adının yer aldığı bildiride Sivaslı Dernekler Federasyonu da yer alıyordu. Ancak basın açıklamasının ardından Federasyon Başkanı İsmail Tamer, bu kararın federasyon adına değil, bireysel görüşünü yansıtan bir karar olduğunu açıklamıştı. Aralarında farklı düşüncedeki insanları bir araya getiren dernek ve meslek örgütlerinin de yer aldığı listede dikkat çekici bir başka meslek örgütü ise Baro… Baro seçimlerine kısa bir süre kala Baro Başkanı Ali Aydın MÜSİAD’ın öncülüğündeki bildiriye imza atarken, avukatların bu konudaki sessizliği dikkat çekti. Şimdi Kayseri kamuoyu bu imzanın bireysel bir imza mı yoksa kurumsal bir imza mı olduğu sorusunun yanıtını arıyor ve soruyor, “Yoksa tüm avukatlar ‘evet’çi mi?”

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...