Sayfalar

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Özelleştirmeye çıkan Başkent Doğalgaz'a Belediye ve EGO'nun 470 milyon lira borcu çıktı

Özelleştirmeye çıkan Başkent Doğalgaz’a Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO’nun 470 milyon lira borcu çıktı. Bunun 100 milyonu gelecekteki kâra mahsuben alınmış!

Habertürk'ün haberine göre; Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın, 16 Ağustos Pazartesi günü ihalesini gerçekleştirmeyi planladığı Başkent Doğalgaz’a, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO’nun 470 milyon TL’lik borcu yatırımcılarda ciddi soru işaretleri oluşturdu. 470 milyon TL’lik borcun, 100 milyon TL’lik en dikkat çekici bölümünün, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkent Doğalgaz’ın henüz oluşmamış gelecek yılların kârından çektiği paradan kaynaklandığı vurgulandı.

MAHSUPLAŞMAK ÜZERE ÇEKİLMİŞ!
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Başkent Doğalgaz özelleştirmesi için yatırımcılarla görüşmeleri sürdürüyor. Bir süre önce Başkent Doğalgaz’ın, finansal, teknik ve idari yapısını öğrenmek için ‘bilgi odası’na giren yatırımcılar, son teklifleri alınmak üzere Ankara’ya davet edildi. İdare, yatırımcılara Başkent Doğalgaz için açık artırmanın 16 Ağustos Pazartesi günü yapılacağını belirtti. Bilgi odasında yatırımcılara, şirketin alacak ve borçları hakkında da ayrıntılı sunum yapıldı. Buna göre Başkent Doğalgaz’ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO’dan, 350 milyon TL’si ana para, 120 milyon TL’si faiz olmak üzere 470 milyon TL cari dönemden alacağı bulunuyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kaynakları, borç tutarını netleştirmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile son görüşmelerin yapıldığını belirtti, “Bu konuda ortak bir sonuca ulaşacağız” dedi.

Yatırımcılar, Başkent Doğalgaz’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ve EGO’dan) doğan alacağının nedenini sordu. Yatırımcılara, şu bilgiler verildi:

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ile EGO), Başkent Doğalgaz’dan,
temettüden mahsuplaşmak üzere (gelecekte oluşacak kârdan temettü alınmış) yaklaşık 100 milyon TL para çektiği belirtildi.

- Başkent Doğalgaz’a, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bazı borçlarının da dettirildiği kaydedildi.

-Başkent Doğalgaz, EGO’nun doğalgazla çalışan otobüslerinde kullanılmak üzere doğalgaz verdi. Bu kalemden de bir miktar alacak oluştu.

BAŞKENT'TE YABANCILAR ÇEKİLDİ
23 şirketin şartname aldığı ihaleye MMEKA, Aksa Doğalgaz, Yıldızlar SSS Holding, Fernas İnşaat, Akfen, Genpa Telekomünikasyon, Limak İnşaat teklif verdi. Aygaz, Rus Novatec, Alman EWE ve Fransız Gdf Suez teklif vermedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...