Sayfalar

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Sümer Erol: Baro Siyaset Yeri Değil

Şehit cenazesinde yumruklu saldırıya uğrayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, affetmeye yanaşmadığı saldırgan Şahin Şimşek’i Başbakan’ın mitingine davet etti. 
Kay TV’de yayınlanan Sansür Yok Programına katılan Şimşek’in Avukatı Sümer Erol, tüm sabit telefonlara gelen bu davetin müvekkilini şaşırttığını vurguladı. Programda Baro’nun siyasallaşmasından referanduma kadar çarpıcı açıklamalarda bulunan Erol, Türkiye’nin sivil bir diktaya gittiğini söyledi. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın tüm sabit telefonlara gelen davet mesajı ilginç bir olayı da beraberinde getirdi. Katıldığı şehit cenazesinde Şahin Şimşek isimli öğretmenin yumruklu saldırısına maruz kalan Bakan Yıldız’ın saldırganı affetmeye yanaşmamış ve cezalandırılmasını istemişti. İşte aynı Yıldız’ın sesini telefonda duyan Şahin Şimşek, geçirdiği şaşkınlığın ardından avukatı Sümer Erol’u arayarak, bunun ne anlama geldiğini sormuş. Kay TV’de katıldığı Sansür Yok Programında müvekkilinin yaşadığı bu şaşkınlığı Kayseri kamuoyu ile paylaşan Sümer Erol, Baro’nun siyasallaşıp siyasallaşmadığı yönündeki soruları da yanıtladı. Baronun siyasallaştığı ve bu konuda Baro Başkanı Ali Aydın ile görüştüğünü vurgulayan Erol, MÜSİAD’ın öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları arasında Baro’nun yer almasının, bir yönetim kararı değil başkanın şahsi tavrı olduğunu söyledi. 
Referandum konusundaki görüşlerini de Kayseri kamuoyu ile paylaşan Sümer Erol, anayasa değişikliğindeki temel amacın yargıyı ele geçirmek olduğunun altını çizerek, Türkiye’nin sivil bir diktaya doğru gittiğini vurguladı. 

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...