Sayfalar

23 Ağustos 2010 Pazartesi

"Milliyetçi Türkiye'yi muhakkak kuracağız"

Araştırmacı Yazar Metin Turhan, önümüzdeki günlerde yayınlanacak son kitabı "Ülkü Ocakları 1968-1980"de, AKP'den geçtiğimiz ay istifasını veren Murat Başesgioğlu ile ilgili çarpıcı bilgiler veriyor...
GAZETE5/Selda Öztürk KAY- Geçtiğimiz günlerde AKP'den istifa ederek gündemi sarsan İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu'nun hangi siyasi partiye geçeceği merak konusu olmaya devam ediyor. AKP'den "Görüş ayrılıkları" nedeniyle ayrıldığını ve bu partide siyaset yapma imkanı kalmadığını söyleyen Başesgioğlu, birkaç gün önce yaptığı "referandum" açıklamasıyla bir kez daha şaşırttı. Açılım karşıtı tutumuyla bilinen Murat Başesgioğlu‚ AKP hükümetlerinde 2002-2007 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmıştı.
Siyasi kulislerde Murat Başesgioğlu'nun MHP'ye geçebileceği konuşuluyor. Ancak Başesgioğlu cephesinden bu konuda herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekiyor.
Başesgioğlu ile ilgili tartışmalar, önümüzdeki günlerde de konuşulacak gibi... Çünkü, bir süre önce "Bilinmeyen Yönleriyle Alparslan Türkeş" adlı kitabı yayınlanan Araştırmacı-Yazar Metin Turhan, önümüzdeki günlerde yayınlanacak son kitabı "ÜLKÜ OCAKLARI 1968-1980"de Murat Başesgioğlu ile ilgili çarpıcı bilgilere yer verdi
Metin Turhan'ın son kitabında, 1976 yılının Mayıs ayında yapılan Kastamonu Büyük Ülkü Derneği’nin olağan kongresinde Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Murat Başesgioğlu'nun şu konuşması dikkat çekiyor:
"Sayın Divan, değerli misafirlerimiz,  Milliyetçi Türkiye’nin genç mimarları değerli Ülküdaşlarım. Bana teveccüh buyurmuş olduğunuz başkanlık görevinden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Yüce davamızın bayrağını devraldığımız yerden daha da ilerilere götürmenin mücadelesini hep birlikte yapacağız. Bu mücadelede omuz omuza gönül gönüle vererek aramızda nifak tohumlarının yeşermesine fırsat vermeyeceğiz. Bu görevi yürütürken en büyük desteğim Cenabı Allah ve sizler olacaksınız. Zafer ergeç Türk milliyetçilerinin olacaktır. Şu günler Milliyetçi Türkiye’nin kurulma müjdeleridir. Gelecekte fabrika bacalarıyla, cami minarelerinin birlikte yükseldiği, insanlarının karnının tok, alınlarının açık, yarınlarının mutlu olduğu Milliyetçi Türkiye’nin sevincini hep birlikte yaşayacağız.”
BAŞESGİOĞLU CHP'Lİ GENÇLERLE KARŞI KARŞIYA
Araştırmacı-Yazar Metin Turhan'ın kitabında, AKP'den istifa eden Başesgioğlu ile ilgili ilginç bilgiler bu kadarla da sınırlı değil. Turhan, "Kastamonu'da Ülkücülere Komünist Saldırıları Artıyor" başlıklı bölümde, 22 temmuz 1976 günü, Başesgioğlu ile CHP'liler arasında geçen 'taşlı sopalı' bir kavgayı da şöyle anlatıyor:
"CHP Gençlik Kolları’na mensup Zeki Halayık, Erol İnan isimli solcular 15-20 kişilik grup halindeki yandaşları ile birlikte BÜD önüne gelerek o sırada dernekten çıkan Başkan Murat Başesgioğlu ve arkadaşları Semih Meriç, Sabit Yaman, Ziya Aynacı, Fehmi Çubukçu’nun üzerlerine taş ve sopa ile saldırıyorlardı. CHP’li gençlerin kurşunlarıyla bir taksinin camı kırılıyor ve bir ortaokul öğrencisi de yaralanıyordu. Büyük Ülkü Derneği Başkanı Murat Başeskioğlu, 'Eskiden beri derneğimize ve şahsıma sataşmakta olan CHP’nin içki ve uyuşturucu madde kullanan, her türlü suçu işleme istidadı gösteren kiralık zorbaları dün gece saldırılarına bir yenisini daha eklemişler ve bu arada masum bir ortaokul öğrencisinin yaralanmasına sebep olmuşlardır. Yanımdaki üç dört arkadaşımla beraber dernek lokalinden çıktığımda 15-20 kişilik bir grup sokağın her iki tarafından da ‘Faşistler sonunuz geldi’ diyerek beni ve arkadaşlarımı kurşun yağmuruna tuttular. Kendimizi dernek binasına zor atabildik. Bu arada masum bir öğrenci yaralandı ve olayı emniyete intikal ettirerek suçluların cezalandırılmasını talep ettik. Ne bu saldırılar ne de kurşun yağmurları içimizdeki mücadele azmini kıramaz. Bütün bu tahriklere rağmen Ülkücü Gençlik olarak sabırla bekliyoruz ve bir avuç sokak eşkıyasının devlet otoritesi tarafından ezileceğine inanıyoruz.  Hak yoldayız, Allah haklı olanın yardımcısıdır. İnanıyoruz ve mücadeleye kararlıyız' diyordu."
BU YURDU KORUMASINI BİLİRİZ
Dönemin Kastamonu Büyük Ülkü Derneği Başkanı Murat Başesğioğlu, 15 ağustos 1976 günü yaptığı bir basın toplantısında ise bütün Türk gençliğini dıştaki ve içteki düşmanlara karşı birlik ve beraber olmaya çağırıyor, milli davada herkesin aynı görevi paylaştığını ifade ediyordu.  Başkan Murat Başesgioğlu olayların kimler tarafından düzenlendiğini ve Türk kamuoyunun getirilmek istendiği oyunun ne olduğunu, rejim düşmanlarının kanuna, hukuka, Türk milletine saygıları olmadığını sözlerine ekliyor, “Türk gençliği atalarının emanet ettiği bu yurdu mutlaka korumasını bilecektir”diyordu.
16 Ekim günü Büyük Ülkü Derneği Konferans Salonu’nda Kastamonulu gençlerle bir seminer veren Başesgioğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun bir özetini yaparak: “Türk milletini bölmek parçalamak isteyenler, son Türk devletinin güvenlik içinde olmasına karşı çıkanlar var. Maalesef bu yıkıcılar gençliği de içten yıkmaya çalışmaktadırlar. Fakat Milliyetçi Türk gençliği artık düşmanını tanımış, amansız mücadelesini büyük bir başarı ile sürdürmektedir. Mutlak art niyetli solakların silahları geri tepecektir. Bizim en kuvvetli silahımız fikrimizdir” diyordu. “Komünistler de artık bu silahın karşısında duramayacaklarını, sapık fikirlerinin iflas ettiğini anlamışlardır” diyerek bütün Türk gençliğini birlik ve beraberliğe davet eden Başkan Başesgioğlu,“Milli kültür etrafında çelik bir kale gibi birleşen Ülkücü Gençlik her an hedefe biraz daha yaklaşmaktadır. Allah’ın izniyle Milliyetçi Türkiye’yi mutlaka kuracağız. Allah hak yolda olanların yardımcısıdır” diyerek konuşmasını tamamlıyordu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...