Sayfalar

10 Nisan 2010 Cumartesi

Bölükbaşı: "Başbakan yaptığı hukuksuzlukları suç olmaktan çıkarmaya çalışıyor."

Erdoğan'ın bir numaralı gündemi, PKK açılımını ilerleteceği bir ortam hazırlamak.

Bölükbaşı, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Mersin Milletvekilleri Kadir Ural, Akif Akkuş ile ''Çözülen Ülke Türkiye'' konulu konferansa katılmak üzere geldiği Mersin'in Silifke ilçesinde, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'i makamındaki ziyaret etti.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bölükbaşı, anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili olarak, ''Başbakan'ın amacı demokratikleşme, insan hakları ve hukuku değil, bugüne kadar yaptıklarını suç olmaktan çıkaracak, yargının önünde hesap vermekten kaçmasını sağlayacak ve Türkiye'de etnik bölücülüğün iyice önünü açarak PKK açılımını ilerleteceği bir ortam hazırlamak'' diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci amacının ülkenin gerçek gündeminin; işsizliğin, açlığın ve yoksulluğun tartışmasını önlemek olduğunu' iddia eden Bölükbaşı, ''İkincisi, Sayın Başbakan, ucuz istismarla yol almış bir siyasi kariyere sahiptir. Manevi değerleri bugüne kadar acımasızca istismar etmiş'' dedi.
Bölükbaşı, 2002'de üniversitelerdeki başörtüsü sorunu, 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçiminin ''istismar edildiğini'' ileri sürerek, ''Sayın Başbakana böyle bir yeni istismar malzemesi lazım. Bir sahte mağduriyet ve mazlum rolü yapabileceği bir malzeme lazım. Bu anayasa paketini de bu amaçla kullanıyor'' görüşünü savundu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...