Sayfalar

10 Nisan 2010 Cumartesi

Şevki Kulkuloğlu, Yozgatlılar Derneğini ziyaret etti

Dernek Başkanı Yalçın Duru ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Kulkuloğlu, burada yaptığı açıklamada, seçim zamanında ziyaret etmek yerine sorunları tespit etmek için dernekleri şimdi ziyaret etmeyi tercih ettiğini belirtti. Kayseri de diğer illerden gelen çok sayıda vatandaşın yaşadığını, ancak bu insanların kendi kültürlerini yaşayamadıklarını savunan Kulkuloğlu, Kayseri de yaşayanların Kayseri kültürü yaşamak zorunda kaldığını ileri sürdü.

Kayseri de kent merkezinde yaşayan nüfusun 3 te birinin Yozgatlı olduğunu bildiren Kulkuloğlu, şunları söyledi:
Diğer illerden gelen vatandaşlarımızın burada kendi kültürünü yaşamaları gerekiyor. Ancak, bunu yapamıyorlar. Yaşadığınız yere entegre olmanız lazım, ama asimile olmamanız lazım. Ne yazık ki, Yozgatlılar da Kayseri ye diğer illerden gelenler de asimile olmuş durumda. Yozgatlıların, yoğun nüfusuna rağmen bugüne kadar sadece milletvekili olarak Enerji Bakanı Taner Yıldız çıkmış. Ancak, o da asimile olmuş. Herkes onu Kayserili olarak tanıyor. Yozgatlıların siyasette daha etkin temsil edilmesi gerekir.
Kulkuloğlu, daha sonra dernek üyeleri ile bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...