Sayfalar

10 Nisan 2010 Cumartesi

Doç.Dr.Karamehmet Yıldız, Sağlık Bakanı Akdağ'ı eleştirdi

Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Karamehmet Yıldız, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan her şeyin vatandaşı yanıltan bir tarzda takdim edildiğini söyledi. Başkan Yıldız, Tabip Odası nı kapatacağını söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ ı ise eleştirdi.
Kayseri de 1216 hekim üyesi olan Tabip Odası ndaki seçim süreci başladı. Tabip Odası Seminer Salonu nda toplanan hekimler faaliyet ve denetim raporlarını dinleyip oyladı. Tek listenin yarıştığı kongrede mevcut Başkan Doç. Dr. Karamehmet Yıldız yeniden aday oldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, çok zor bir 2 yılı geride bıraktıklarını belirterek, sayısı her geçen gün artan özel hastanelerin, eski SSK hastaneleri ayarında hizmet vermeye mahkum edildiğini söyledi. Yıldız, "Aynı zamanda Bakanlığı nın hastanelere ödeyeceği ücretleri belirleyecek olan Sağlık Uygulama Tebliği üzerinde çok sık yapılan değişiklikler hastaneleri ekonomik sıkıntıya sokmuştur. Hastanelerin bu ekonomik sıkıntısı da meslektaşlarımızın vermiş olduğu hizmetten memnun olmamak gibi bir sonuç ortaya çıktı. Sevk zincirinin oluşturulmamış olması 6.5 yıldır aile hekimliği Sağlık Bakanlığı nın enerjisini harcadı. Bu nedenle hastanelere inanılmaz bir hasta birimine neden olundu. Hasta başına da ayrılan vakit azaldı. Sayın Sağlık Bakanı nın sürekli olarak çok küçük ve olumsuz örnekleri gündeme getirerek sanki hekimleri karşısına alır tarzdaki, hekimleri inciten hatta bazen rencide eden konuşmaları bizim problemlerimizden bir tanesidir. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan her şey, vatandaşı yanıltan bir tarzda takdim ediliyor. Dolayısıyla bizler buna karşı olduğumuzda, vatandaşla yüz yüze geliyoruz. Tam gün yasasında vatandaşlarımızı olumsuz etkileyecek birçok uygulama varken, bugün yasa hekimlere astronomik ücretler ödeneceği telaffuz edilmektedir. Biz hiçbir zaman bu ücretlerin ödenemeyeceğini çok iyi biliyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye deki tüm tabip odası başkanlarıyla toplantı yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ı eleştiren Doç. Dr. Yıldız, "Eleştirilerimize rağmen her konu bize dayatıldığı gibi yasalaştı. Diş Hekimleri ve Eczacılar Odası için de bu böyle oldu. Bakanımız, iki satırlık bir kanunla meslek örgütlerini kapatabilirim diyor. Şimdi siz 50 yıllık bir geçmişi olan ve yasayla kurulan bu meslek teşkilatlarını kapatmakla tehdit ederseniz, o zaman buradan biz her şeyi çok iyi biliyoruz, kimseye ihtiyacımız yok . Kimse bizimle konuşmasın ve tartışmasın, eleştirmesin anlamı çıkar. Yani bir meslek örgütünü kapatmak nasıl bir şeydir onu da bilmiyorum. Demokratik üstünlük sizin elinizde diye dengeleri olan, iç dinamikleri olan devletin kurumlarını yok etmek, sırf size muhalefet ediyorlar diye kapatmanın takdirini kamuoyuna bırakıyorum" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...