Sayfalar

10 Nisan 2010 Cumartesi

Yoğurt Türk, kafa Yunan


Türk yoğurdunda fotoğrafı kullanılan Yunanlı tazminat istiyor.İsveç'te bir İsveçli firma tarafından ''Türk yoğurdu'' adı altında üretilen yoğurdun kabı üzerinde fotoğrafı kullanılan Yunanlı, tazminat istiyor.
İsveç genelinde satılan ve büyük ilgi gören Türk yoğurdunun kabının üzerinde fotoğrafı bulunan Yunanlı, Türk olarak tanıtılmak istemediğini belirterek, İsveç'in Jönköping kentinde bulunan Lindahls süt ürünleri firması hakkında Yunanistan'da şikayetçi oldu. Yunanlı, firmadan yaklaşık 5,2 milyon euro tazminat talep etti.
Firma yetkilisi Anders Lindahl ise yoğurt kabının üzerindeki yaşlı adamın fotoğrafını bir fotoğraf ajansından satın aldıklarını ve tüm haklarını ödediklerini açıkladı.
Lindahl, ''Tazminatla ilgili davayı duyunca biz de şaşırdık. Fotograf ajansına bütün telif haklarını ödeyip fotoğrafı satın aldık. Dava açıldıktan sonra hukuk sorumlularımız ile görüştük ve Yunanistan'da hakkımızda tazminat davası açan kişinin davayı kazanma şansının olmadığını öğrendik'' dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...