Sayfalar

10 Nisan 2010 Cumartesi

Yusuf Halaçoğlu: "Aleviler özbeöz Türkmendir."

Kayseri Ticaret Odası ve Kalite Derneği işbirliğiyle düzenlenen konferansta " Tarih Penceresinden Günümüz Türkiye sine Bakış" konulu konferansa Gazi üniversitesi Stretejik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu konuşmacı olarak katıldı…

Eski Bakanlardan MHP li TBMM Başkanvekili Meral Akşener in de izlediği konf1erans salonu tıklım tıklım dolunca, ikinci bir salon açılarak, davetliler Halaçoğlu nu kısa devre yapılarak televizyondan izledi.
Meral Akşener, Kayseri gezisinden ayrılmadan önce Halaçoğlu nun proramından ayrılırken" Benim hocam, kıymetli bir ağabeyimdir. Ababeyimi size emanet ediyorum" dedi. Konferansa "İçinizden biriyim. Ben de Kaysri nin Sarız İlçesi çörekdere köyünden bir Avşarım. Ticareti bilmediğim için Kayseri de usul olduğu üzere okuyanlardanım" diyerek başlayan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, tarihin objektiflik istediğini belirterek, "Türkiye de açılım adı altında Kürt açılımı, Ermeni açılımı gibi konular gündeme getirilmektedir. Bunların tarihi ve geçmişi nedir? diye araştırmazsanız, doğruya ulaşamazsınız." diyerek başlayan Halaçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
Halaçoğlu, Türkiye Cumhuriyeti nin bulunduğu coğrafya jeopolitik olarak çok önemli. çin hariç, çok genç bir nüfusumuz var. O nedenle Türkiye nin geleceği çok parlak. Ama bu gelecek birilerini ürkütmektedir. ABD de hazırlanan ki genelde bu tip belgeler , programlar vakıflar aracılığıyla yapılmaktadır. Bu vakıflardan biri Rusya nın 40 sene önceden çökeceğini ve orta doğuda yeni bir şekillenme olacağını söylediler. Dikkat edin başımıza önce Asala, sonra PKK belası çıkartıldı. Halk bunun nasıl olduğunu biliyor. Güneydoğu da oynanan oyunları o Kürt denilen vatandaşlarımız da biliyor. Batıdan gelen her söz bizim aleyhimizedir. Avrupa haçlı seferleri yüzünden Türklere karşı kurulmuş bir bloktur. O yüzden bizim adam olup çevremizdeki ülkeleri gözönüne alıp Devlet olarak çıkarlarımızı gözetmeliyiz dedi.
Halaçoğlu, Soykırım olayına gelince, Türkiye ve Türk vatandaşları bu ülkelerin parlamentolarının aldığı kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götürmelidir. Onlara sorulmalıdır. Hangi mahkeme kararına istinaden soykırım kararı aldınız. Açıklama yapmak zorundalar. Zira bu karar yargı hükmüdür. Hangi mahkeme savunma hakkı vermeden böyle bir karar almıştır. Bu ülke parlamentolarının aldığı kararlar Türk halkı üzerinde ve özellikle gençlerimiz üzerinde travma yaratmıştır diyerek başta o ülkelerde oturan vatandaşlarımız biner euroluk tazminat talebiyle AİHM e başvurmalıdır. Bu davayı bir kişi kazanırsa milyonlarca Türk vatandaşı harekete geçir ve açtıkları davalarla o ülkelerin hazinelerini çökertir.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...