Sayfalar

27 Mayıs 2010 Perşembe

HAC KURALARI ÇEKİLDİ

Hac kuraları Ankara’da bilgisayar ortamında çekildi. Kura sonrası bir çok vatandaş kurada çıktığı için sevinirken bir çok vatandaş da çıkmadığı için üzüldü. İl müftüsü Şaban İşlek vatandaşlara seslenerek kurada çıkmayanların üzülmemesini istedi.

Türkiye’nin 74 bin kontenjanı bulunan hac kuraları Ankara’da çekildi. Bir çok vatandaş kurada çıkmadıkları için gözyaşı dökerken bir çok vatandaş da kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanını yaşadı.  Kayseri’de ise 2010 yılı için 19 bin 310 kişi hacı olmak için müracaatta bulunurken bunlardan yalnızca bin 429 vatandaş hacca gidebilecek. İl Müftüsü Şaban İşlek kurada çıkmayan vatandaşların üzülmemesini tavsiye etti. Bu yola çıkmanın bile önemli olduğunu dile getiren İşlek “Kurada çıkmayanlar aynen hacca gitmiş gibi müsterih olsunlar” dedi.

Hac kayıtlarının 7 Haziran’da başlayıp 18 Haziran’da sona ereceğini söyleyen Şaban İşlek hacı adaylarının işlemlerini mutlaka yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...